TERENAC U NAJMU

OTKUD ŠEF HDZ-A U LUKSUZNOM TERENCU? ‘Karamarko nema auto, vozi Mercedes svoje djevojke Ane’

Zagreb, 150215.Markov trg.Svecana predsjednicka inauguracija novoizabrane predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarovic na Trgu sv. Marka.Na fotografiji: Ana Saric i Tomislav Karamarko.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Luksuzni terenac Mercedes ML 350 Bluetec 4Matic, kojim je šef HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno odvezao svoga 92-godišnjeg oca u bolnicu i pritom nepropisno parkirao, u vlasništvu je tvrtke Drimia njegove partnerice Ane Šarić, rekao nam je jučer njegov savjetnik za medije Miljenko Manjkas.

- Nije točno to što je Indeks.hr objavio da je Karamarko kupio luksuzni automobil, niti bilo koji drugi auto. Automobil je službeno vozilo društva u kojem je Ana Šarić, partnerica Tomislava Karamarka, većinska vlasnica - rekao je jučer Karamarkov savjetnik za medije.

Manjkas tvrdi da Drimia ima automobil u najmu.

- S obzirom na to da Karamarko u svom vlasništvu nema automobil, logično je da onda nije ni upisan u imovinsku karticu - poručio je Manjkas. Inače, takav automobil bez dodatne opreme stoji više od 600.000 kuna.

U imovinskoj kartici Tomislav Karamarko prijavio je saborsku plaću od 18.242 kune neto te stan od 105 kvadrata, vrijedan 1,3 milijuna kuna, koji je kupio od plaće i kredita. Prijavio je i dva kredita: jedan koji je tada iznosio 388.000 kuna i drugi od 75.000 kuna.

A tvrtka Drimia je PR i marketinška agencija koja zapošljava šest ljudi. Prema podacima s Poslovne Hrvatske iz 2014., imali su ukupni prihod od 2,7 milijuna kuna, a u posljednje dvije godine poslovali su s gubitkom. Lani je minus bio 141.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:25