GLASANJE U TIJEKU

OTVORENA BIRALIŠTA U LICI, ILOKU, OGULINU I OPĆINI DAVOR Na izvanrednim izborima glasali Milinović i Kustić, odaziv u Ličko-senjskoj županiji slab

 
glasanje u Gospiću
 Robert Fajt / CROPIX

>>> NOVO 12:19 Oko 17 posto birača, pet posto manje nego na redovnim lokalnim izborima prije nepune dvije godine, izašlo je u nedjelju prijepodne na prijevremene izbore za skupštinu Ličko-senjske županije.

Naime, od 43 tisuće birača, do 11,30 sati glasovalo ih je oko 7300 ili 16,8 posto, pokazuju podaci o odazivu.

Na redovnim lokalnim izborima u svibnju 2017. godine u isto vrijeme svoje je pravo iskoristilo oko 9500 birača, odnosno njih gotovo 22 posto.

Slabiju izlaznost bilježi i sjedište Županije, Gospić, u kojemu je do 11,30 sati glasovalo oko 19 posto birača, odnosno 2061 od gotovo 11 tisuća. Na redovnim izborima u isto vrijeme na birališta je bila izašla gotovo četvrtina birača, njih gotovo 2700.

Najbolju izlaznost ima Udbina (22 posto) i Senj (21,5 posto) te Karlobag (19,5 posto).

Ličani u nedjelju u Županijsku skupštinu biraju 31 vijećnika, natječe se devet lista, a birati može oko 43.000 birača na 116 biračkih mjesta.

----------------------

11:37 Nositelj HDZ-ove koalicijske liste i predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić je glasovao u rodnoj Novalji. U krakoj izjavi nam je kazao da očekuje od birača da izađu u što većem broju i daju svoj glas "opciji koja može realizirati projekte za Liku koja stagnira".

Na naše pitanje je li spreman za suradnju s drugim strankama te je li već bilo nekih kontakata u tom smjeru, rekao je da za razgovore ima vremena, a sada je bitno da izbori prođu u redu.

----------------------

10:51 U pratnji supruge Blaženke te kćeri i sina, lički župan Darko Milinović na glasačko mojesto u uredu Hrvatske pošte u Gospiću došao je u 10 sati, novinarima se obratio promukla glasa jer se, kaže, do 5 u noći zafeštao s jednim mlađim društvom koje ga je pozvalo oko ponoći.

Gospic, 100319.
Danas se u Gospicu odrzavaju prijevremeni lokalni izbori za Zupanijsku skupstinu Licko-senjske zupanije.
Na fotografiji: Darko Milinovic.
Foto: Robert Fajt /  CROPIX
Robert Fajt / CROPIX
Darko Milinović

Nije se propustio okomiti na svoje političke protivnike, ali s obzirom da izborna šutnja traje sve do zatvaranja birališta, ovom prilikom taj dio njegove izjave ne možemo objaviti.

Uptan kako ocjenjuje kampanju rekao je da je "svaka kampanja prljava, ja sam izbjegavao prljave igre, ali da je sve prošlo u okvirima korektnosti".

----------------------

Otvorena su birališta u 7 sati u Ličko-senjskoj županiji, gradovima Iloku i Ogulinu, kao i u općini Davor, te su tako započeli izvanredni izbori u ovim jedinicama lokalne uprave čija su predstavnička tijela, skupština, odnosno gradska i općinsko vijeće, raspuštena jer za 2019. godinu nisu donijea proračune.

Najveću pozornost šire javnosti već danima izazivaju izbori za Županijsku skupštinu Ličko-senjke županije u kojoj se natječe devet kandidacijskih lista, te se bira 31 član Skupštine, a bira ih 43.000 upisanih birača na 116 biračkih mjesta.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, a prve neslužbene rezultate Državno izborno povjerenstvo objavit će oko 20 sati. Dvaput tijekom dana, u 12 i u 17 sati bit će objavljeni podaci o izlaznosti birača do 11.30, odnono do 16.30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:43