INVESTICIJA OD 1,4 MILIJUNA KN

Pakrac: Josipović otvorio novi bolnički Odjel za hemodijalizu

Varazdin, 271114Predsjednik Ivo Josipovic u posjetu je Varazdinu. U mjestu Kneginec Gornji pored Varazdina otvorio je novu trafostanicu vrijednu 50 miljuna kuna.Na fotografiji: predsjednik Josipovic.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / Cropix

PAKRAC - Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednica Udruge dijaliziranih osoba Vlatka Blazinić u nedjelju su u pakračkoj Općoj županijskoj bolnici otvorili novouređeni Odjel za hemodijalizu.

U opremanje i uređenje Odjela uloženo je 1,4 milijuna kuna, pri čemu je polovicu novca osigurala bolnica, a polovicu Ministarstvo zdravlja.

Odjel ima 13 priključnih mjesta, a u njemu će se moći dijalizirati 45 pacijenata s područja Novske, Daruvara, Lipika i Pakraca. Odjel je uređen i opremljen po svim europskim i svjetskim standardima, a prema riječima zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika, spada među najbolje u Hrvatskoj.

Hemodijaliza u pakračkoj bolnici započela je s radom 1. svibnja 1985. godine. Tijekom Domovinskog rata taj je odjel u potpunosti uništen, kao i cijela bolnica, a s radom nastavlja početkom listopada 1998. godine.

Obraćajući se okupljenima, predsjednik Josipović izrazio je zadovoljstvo novim odjelom te istaknuo da svaki građanin Hrvatske s pravom očekuje kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 22:05