‘NEMA PRIJEPORA‘

Penava: ‘Ne znam odakle dolaze te priče... Predsjednik stranke jedini odlučuje tko će ići na sastanke!‘

‘Ako će na koalicijske sastanke dolaziti Mario Radić, onda će to biti zato što je tako odlučio predsjednik stranke‘, rekao je Penava

Ivan Penava

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je za N1 Televiziji da ga "veseli" što će njegova stranka imati prigodu uhvatiti se problemima koji muče poljoprivredu, šumarstvo, ribarstvo, gospodarstvo i demografiju - resore koje vode DP-ovci.

- Radujem se, dočekalo nas je jako puno problema posebice u resorima koje vode DP-ovci. Veseli me da ćemo imati prigodu uhvatiti se u koštac s time i početi rješavati goruće probleme Hrvatske - rekao je Penava.

Predsjednik DP-a je dogovorio na pitanje kako su se članovi stranke snašli na novim pozicijama.

- Dok se javnost zabavlja referencama i diplomama nama je jasno da su to manje bitne stvari, tražimo da nas se mjeri po rezultatima rada i to je jedino mjerilo čovjeka osobito dužnosnika. Imamo jedan apsurd i ne govorim to iz aspekta kuknjave nego jedne realne situacije s kojima se novi ministri sučeljavaju - dodao je Penava.

Dodao je da se ministri suočavaju sa sporom administracijom koja im ne omogućava da što prije oforme svoj tim i pokažu u kojem smjeru će ići.

- Ništa novo za ministre - rekao je Penava za N1.

- Uvažavajući dosadašnju politiku, s druge strane stoji teza što bi DP trebao raditi u Vladi, s čime bi se trebali baviti i zašto bi onda DP došao u poziciju preuzimanja odgovornosti za te resore ako je sve u redu? Tu imamo jasan zajednički cilj zajedničke Vlade gdje svatko ima svoj udio. Prostora za napredak itekako ima - dodao je predsjednik DP-a.

Penava je odgovorio na pitanje dopušta li HDZ DP-u da popravi stvari u svojim resorima.

- Vlada ima kontinuitet, ali ne ako govorimo o DP-u jer nemamo kontinuitet u Vladi. Najvažnije da na temelju donesenog programa sve resurse stavimo na dispoziciju razvoja Hrvatske. DP tek treba ispričati svoju priču - rekao je Penava.

- DP je na temelju dogovora s HDZ-om dobio tri bitna resora gdje ćemo si zadati neke razine koje moramo ostvariti - dodao je Penava.

Penava je odgovorio na pitanje hoće li HDZ raskoliti Domovinski pokret i je li istina da je DP-u uvjetovano da na koalicijskim sastancima nema što raditi Mario Radić nego da bi tu trebao biti on.

- To su priče za malu djecu, ništa koalicijski partner nije uvjetovao. Neki kolege su u medije plasirali priču, Domovinski pokret je stranka koja ima strukturu i tijela stranke te kroz statut vodimo ozbiljnu politiku. Nisam nikada izašao i demantirao te poluteze koje padaju u vodu i ne bojim se usisavanja jer sam svjestan autoriteta kojeg imamo kao pojedinci i kao stranke među ljudima. Mi smo svoju šansu dobili i dalje je sve u našim rukama - rekao je Penava.

- Ako ne ispunimo svoje ciljeve i očekivanja odstupit ću i reći da ne zaslužujemo imati povjerenje i sam ću tražiti da neki drugi ljudi dobiju šansu - dodao je predsjednik DP-a.

Penava je otkrio tko će sudjelovati na koalicijskim sastancima HDZ i DP-a.

- Predsjednik stranke je taj koji u svakoj stranci odlučuje što se radi, iznad njega je samo predsjedništvo i neka kolektivna tijela. Ako to bude Mario Radić, to će biti zato što je tako odlučio predsjednik stranke, a ne zato što je to odlučio neki novinar ili lobiji - rekao je Penava.

- Apsolutno nema prijepora između mene i Radića. Ne vidim odakle ta priča i ti stavovi - dodao je predsjednik DP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 11:39