PREMIJER TRAŽI NAČIN

PLENKOVIĆ 'Pronaći ćemo model da nagradimo sve koji su se požrtvovno borili s požarima zadnjih tjedana i davali sve od sebe'

 CROPIX

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak prilikom posjete varaždinskom Špancirfestu kako će Vlada pronaći model da nagradi one koji su se požrtvovno borili s požarima.

Odgovarajući na novinarski upit hoće li biti nagrađeni i vatrogasci dobrovoljci koji su se borili s požarima, Plenković je rekao da će se u razgovorima s nadležnim ministarstvima, Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje pronaći model "koji će dati nagradu onima koji su se požrtvovno svih ovih zadnjih tjedana borili s požarima i davali sve od sebe da saniraju ovako veliku sušu, nepovoljne vremenske uvjete, bure, i, nažalost, brojne podmetnute požare".

Komentirajući situaciju u Rafineriji Sisak i otkup MOL-ovih dionica Ine najavio da će, nakon odluke da se nafta vozi na preradu u Rijeku, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić razgovarati s Upravom Ine. "Nakon toga ćemo kontaktirati predstavnike sindikata zaposlenika Ine, da se točno razjasni o čemu je riječ", rekao je Plenković.

Na upit koliko će stajati otkup MOL-ovih dionica i kada očekuje završetak procesa odgovorio je kako je danas donijeta odluka da ministarstva energetike i financija krenu u odabir financijskog savjetnika koji može napraviti analizu pronalaska strateškog partnera.

"Teško je reći koliko će proces trajati, ali današnja odluka potvrda je naše najave od prije nekoliko mjeseci, nakon analiza na razini savjeta o kriterijima koji su važni u procesu otkupa MOL-ovih dionica u Ini, da se taj proces realizira“, rekao je Plenković, dodavši kako će se trošak tek vidjeti.

Plenković je u Varaždinu posjetio Špancirfest te sa županom Radimirom Čačićem i gradonačelnikom Ivanom Čehokom razgovarao o suradnji države s lokalnom samoupravom.

S njime su u Varaždinu bili potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:04