ARBITRAŽA

'PLENKOVIĆU, KUKAVICO' Sinčić 'nabrijava' situaciju sa Slovencima, građani ga napali: 'Ovo zvuči kao ratnohuškački status u devedesetima!'

 
Ivan Sinčić
 Saborska TV / YouTube

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić reagirao je u petak na svom Facebook profilu na situaciju na granici sa Slovenijom, koja je odlučila početi provoditi arbitražnu presudu, iako se jutros nisu dogodili nikakvi incidenti.

Sinčić je pak u statusu premijera Andreja Plenkovića nazvao kukavicom.

- Pa dobro Plenkoviću kukavico, ima li Hrvatska mornaricu? - pita predsjednik Živog zida premijera.

Dio korisnika ovu poruku nije dočekao kao nešto pozitivno, već su Sinčiću komentirali da malo pretjeruje i da zvuči kao da poziva na pravi sukob na granici.

- Od tebe se ipak očekuje ozbiljniji pristup, ne vadiš pištolj ne misliš li pucati isto tako niti vojsku, ne misliš li ratovati…. Jesmo li spremni za išta? Nismo, dakle bolje šutjeti… Osim tog, arbitraža nije loše ispala kako je moglo biti, ti se posveti vraćanju proizvodnje 'Ivane', umjesto zveckanjem bez pokrića - komentirao je jedan korisnik, na što je Sinčić odgovorio da "treba čuvati granice".

"Ivane, iskreno vjerujem kako ti imaš smisla za humor, za razliku od tvojih fanova", "Od vas ‘mirotvoraca’ ne bih nikada očekivao ovakav komentar kada znate kakav je narod i koliko je malo dovoljno za probleme. Tužno je da takva izjava dolazi od Vas", "Jel' to netko Sinčiću hakirao profil? Ovo djeluje kao ratnohuškački status u devedesetima?!", samo su neki od komentara korisnika koji smatraju da je pozivanje na slanje mornarice ipak malo pretjerano za ovu fazu odnosa.

Podsjetimo i da je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak kazao da sve protječe mirno, i da policija postupa uobičajeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:32