STROŽI ZAKON

POČELA PROVEDBA STROŽEG ZAKONA U PROMETU, ODMAH ODREĐENA I REKORDNA KAZNA Vozača u Koprivnici kaznili s 24.000 kuna i dvije godine bez vozačke!

 
 Ranko Suvar / Ilustracija / CROPIX

U prva četiri dana primjene novog rigoroznog Zakona o sigurnosti cestovnog prometa čini se da je najviše posla imao Prekršajni sud u Đurđevcu. U tri slučaja presuđene su novčane kazne ukupnog iznosa 37. 300 kuna te dvije kazne zatvora od 15 dana i višemjesečne zabrane upravljanja osobnim vozilima.

Prvo je u subotu, 3. kolovoza, policija na Prekršajni sud u Đurđevcu dovela vozača koji je dan ranije na cesti Koprivnica – Peteranec upravljao neregistriranim i neosiguranim autom bez vozačkog ispita.

Skrivio je prometnu nesreću te mu je izmjereno 1,23 promila alkohola u krvi. Ekspresno je kažnjen zatvorom od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Na 15 dana zatvora od strane prekršajnog suda u Đurđevcu u subotu je osuđen i 21-godišnji vozač koji je u subotu nešto prije ponoći u Virju Novigradskom vozio auto sa 2,08 promila alkohola. Osim kazne zatvora određena mu je I zabrana upravljanja osobnim autom šest mjeseci.

Istog dana, deset minuta iza ponoći, policija je u Koprivnici zaustavila 50-godišnjeg vozača koji je “napuhao” 2,69 promila alkohola u krvi. Vozio je bez vozačke dozvole koja mu je ranije oduzeta. Kažnjen je novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:58