TKO SU 'NAJPOTREBITIJI'?

POKLONI ZA SIROMAŠNU DJECU ZAVRŠILI U PRIVATNOM KATOLIČKOM VRTIĆU Državna tajnica pobjegla od kamera, ministrica Murganić izašla na stražnji ulaz

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2017. u 22:50

NOVA TV

 

Uz pljesak je danas dočekana ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u privatnom katoličkom vrtiću "Blažena Hozana" u Zagrebu gdje je prisustvovala proslavi blagdana Svetog Nikole.

Za blagdan svetog Nikole vrtiću je poklone darovalo Ministarstvo socijalne politike. No na poklonima među kojima su čokolade, pelene i bojanke nalaze se naljepnice na kojima piše "Za najpotrebitije", donosi Nova TV.

Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu socijalne politike također je prisustvovala proslavi, no na njihovo pitanje zašto su pokloni „za najpotrebitije“ završili u privatnom vrtiću nije odgovorila. Svi su se povukli u malu prostoriju pa za nekoliko minuta izašli. Odgovor im je dala ravnateljica vrtića.

- Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove poklone koje smo dobili darovati djeci odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan svetog Nikole - kazala je sestra Antonija Matić, ravnateljica dječjeg vrtića „Blažena Hozana“.

Na pitanje koji su to roditelji, ravnateljica odgovara kako ih ima više u naselju Trnje.

No, u pozivu za medije nigdje se ne spominju siromašne obitelji. Navedeno je kako će Ministarstvo djeci u vrtiću darovati pakete koje sufinancira Europska unija i to iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda.

Ravnateljica tvrdi i da je poklone za djecu pripremio vrtić, a ne Ministarstvo. Ministrica je iz vrtića izašla na stražnji ulaz pa na Novoj nisu dobili njezin komentar na ovaj slučaj.

Pozega, 030717
Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na predstavljanju Programa za zaposljavanje zena Zazeli. Uz premijera, program su predstaviti ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavic i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika Nada Murganic. Projekt je vrijedan ukupno 400,900.000 kuna, a financirat ce se u okviru Operativnog programa Ucinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Na fotografiji: ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika Nada Murganic
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX

Nada Murganić

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo