SUŽAVA SE KRUG OKO TRAŽENOG TERETNJAKA?

Policija i služba spašavanja češljaju teren oko odmorišta Modruš: Antonija, gdje si?

Upravo tamo je prošli utorak zabilježen signal njezina mobitela odaslan s repetitora na mjesnom groblju

OGULIN - Dan nakon što je u riječkoj luci uhićen pa pušten, Ogulinac Stevica Poljančić, koji fizički veoma nalikuje muškarcu s fotorobota te vozi kamion s bijelom kabinom i plavom ceradom kakvim je lice s tjeralice povezlo mladu autostopisticu Antoniju Bilić, opet se našao pod povećalom policije.

Poljančića su, naime, zaustavili koprivnički policajci koji, kao i njihovi kolege u cijeloj Hrvatskoj, provjeravaju sva teretna vozila i vozače koji odgovaraju opisu s fotorobota.

Već ispitan

- On je nakon četverosatnog policijskog ispitivanja nastavio iz Rijeke put Osijeka, a na povratku su ga opet zaustavili policajci u Koprivnici pod sumnjom da ima nešto s otmicom te djevojke. Srećom, sad je na vrijeme uspio objasniti da nema ništa s njom i događajem u Drnišu jer im je predočio papire da je zbog toga već ispitan - ispričao je Zlatko Celčić, vlasnik autoprijevozničke tvrtke iz Ogulina i spornog kamiona koji vozi Poljančić.

Time se istraga o nestanku djevojke privremeno smirila u Ogulinu, ali se intenzivirala desetak kilometara južnije, na području odmorišta Modruš gdje je prošli utorak zabilježen posljednji trag Antonije Bilić - signal njezina mobitela.

Lokalne prometnice

Repetitor s kojega je signal odaslan nalazi se na mjesnom groblju.

Na odmorištu Modruš su, kako smo već izvijestili, konobarica iz kafića i prodavačica sira vidjele muškarca s fotorobota i njegov teretnjak.

Na terenu smo susreli dvadesetak policajaca i pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja kako češljaju teren. Pretraživali su odmorište s obje strane autoceste, ali i teren izvan ograde autoceste te lokalne prometnice.

Šetali su vijaduktima pregledavajući provalije, a angažiran je i pas tragač, belgijski ovčar Zeus granične policije, koji je bio uspješan u pronalasku jednog tijela na području Generalskog Stola.

Neslužbeno doznajemo da njihova potraga do jučer kasno popodne nije rezultirala nijednim otkrićem koje se može dovesti u vezu s nestankom Antonije Bilić.

Više osoba u policiji na razgovoru

- Policajci i pripadnici GSS-a pretražili su više lokacija od Drniša, preko Antonijina sela Kričke do Dugopolja i šireg prostora uključivanja na autocestu.

Posebno su pročešljali dionicu Drniš - Split preko Muća do Klisa. Istodobno s pretragom terena policajci su obavili desetak obavijesnih razgovora s osobama za koje drži da bi mogle imati relevantne spoznaje o djevojčinu nestanku. Nekoliko ih je i zadržano na razgovoru - doznali smo od Ivice Kostanića, šefa šibenske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:23