VRŠNJAČKO NASILJE

Policija istražuje strahotu u malom splitskom mjestu: ‘Sina su mi vezali za stup i trakom mu zalijepili usta‘

Dječakova majka sve je opisala u jednoj Facebook grupi, a u komentarima je navela i kako je dijete ‘u svoj toj panici prestalo disati‘

Ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec/CROPIX

Je li riječ o novom slučaju vršnjačkog nasilja na području Splita, još treba utvrditi policija, nakon objave majke maloljetnika u jednoj zatvorenoj Facebook grupi, kojeg su, prema njezinim riječima, dvojica 14-godišnjaka vezali za stup i stavili mu traku preko usta te ga ostavili na javnom mjestu dok ga nije pronašao prolaznik. Incident se dogodio u utorak poslijepodne u najudaljenijem splitskom mjesnom odboru, Slatinama na Čiovu, piše Slobodna Dalmacija.

- Obraćam se ovim putem da mi pomognete pronaći čovjeka koji je danas u popodnevnim satima spasio mog sina. Naime, dva dječaka od 14 godina koje poznajem, nažalost, pokraj Bura beach bara vezali su ga na stup (ruke, noge i tijelo) i trakom mu zalijepili usta. U velikom je šoku. Molim ako bilo što netko zna, neka mi se javi - napisala je majka na Facebooku.

U komentarima je navela i kako je dijete "u svoj toj panici prestalo disati". Slobodna Dalmacija čula se sa ženom koja im je potvrdila autentičnost objave na društvenoj mreži.

- Cijelu noć nisam spavala. Taman sam došla s policije. Ovo se prvi put dogodilo - kratko je odgovorila.

Više detalja dao je uznemireni Slatinjanin koji ih je uputio na Facebook objavu.

- Sve poznajem, mjesto je jako malo i svu djecu znamo. Oni su navodno to napravili iz nekog svog hira i iživljavanja. To je bilo u popodnevnim satima. Jedan od tih momaka je iz Splita, tu dolazi često, ima kuću i vikendicu. Drugi je uvijek bio živahno dijete, svi ga znamo, ali nije radio nikakve probleme, nije bilo vršnjačkog nasilja ili ičega po ulici. Poznaju se tu s igrališta gdje igraju nogomet i voze bicikle, ima ih 10-ak, ekipa su, kao u svakom manjem mjestu. Super su svi, mi stariji nismo posumnjali da bi mogli nešto tako napraviti - rekao je.

Nikakvih ekscesa s djecom ni roditeljima nikad nije bilo, dodaje.

- Žrtva je iz Slatina. Imaju i psa i veliku obitelj, ne znamo kako je točno došlo do te situacije. Pitamo se kako se to moglo dogoditi i kako im je to palo na pamet. Koliko znamo, nisu snimali - kaže.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske odgovorili su kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te još jednom apelirali na odgovorno izvještavanje s obzirom na to da je riječ o maloljetnicima.

Podaci svih aktera poznati su redakciji, ali zbog zaštite privatnosti Slobodna Dalmacija neće ih objavljivati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:29