IZBJEGLIČKA KRIZA

POLICIJA U KAMIONU U GRAČACU NAŠLA NEKOLIKO DESETAKA MIGRANATA Uhitili su krijumčare, istraga je u tijeku

 
Ilustracija
 Hanza media

Više desetaka migranata policija je u ponedjeljak oko četiri sata ujutro pronašla u tovarnom dijelu kamiona slovenskih oznaka u Gračacu, potvrdila je za Zadarski.hr Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

- Prilikom pojačanog postupanja policije po nezakonitim migracijama, policijski službenici Postaje granične policije Gračac su zaustavili teretno vozilo slovenskih registarskih oznaka kojom prilikom je u tovarnom dijelu pronađeno nekoliko desetaka osoba. U službene prostorije privedene su dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Shengenskog sporazuma. Isto tako u službenim prostorijama Postaje granične policije Gračac nalazi se nekoliko desetaka stranih državljanina u cilju utvrđivanja njihovog statusa boravka u RH - rekla je Grbin.

Dodala je kako je u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici PU zadarske kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane uz događaj, javlja Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:22