UVODI RED

Političar želi kontrolirati tko će biti u 'njegovu' odjelu: Glavaš organizirao POBUNU u mostarskom ZATVORU

 Vlado Kos/CROPIX

Branimir Glavaš organizirao je u ponedjeljak svojevrsnu pobunu u mostarskom zatvoru, a povod je premještaj neželjenog zatvorenika na njegov odjel.

Četvorica zatvorenika KPZ Mostar prosvjedovala su protiv odluke v.d. direktora Tahira Đulića kada je na njihov odjel premješten Mladen Džidić, osuđen na 17 godina zatvora zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obadovića (40). Džidića, istaknutog pripadnika BiH podzemlja, zatvorenici ne podnose jer ga smatraju ‘drukerom’, a iz KPD-a Zenica je zbog sigurnosnih razloga prošli petak prebačen u Mostar gdje je prvoga dana pretučen.

Sanitarni čvor

V.d. direktor KPZ-a Mostar, Tahir Đulić, smatra da se nije dogodila pobuna, nego manji osobni prosvjed.

- Glavaš pokušava ovo prikazati kao nacionalno motiviranu podvalu zatvorske uprave, no zapravo je navikao na komfor kojega se sada ne želi odreći. On ima posebnu prostoriju s vlastitim sanitarnim čvorom, a sada je trebao dijeliti taj toalet s Džidićem. Znamo da Džidića nitko u zatvoru ne želi blizu sebe, a ja mu moram osigurati smještaj i sigurnost. To je sve. I Džidić i Glavaš i trojica Glavaševih susjeda su hrvatske nacionalnosti i besmisleno je govoriti o podmetanju po nacionalnoj osnovi - kaže.

Zahtjev za inspekcijom

Mediji u BiH pišu da su zatvorenici Marko R., Pero M. i Zdravko S., predvođeni Glavašem, prosvjedovali jer Đulić nije ministarstvu pravosuđa proslijedio njihov zahtjev za inspekciju. Pismom su o tome izvijestili predsjednika Federacije, nekoliko ministara i medije u BiH. Đulić je pobunjenu četvorku razmjestio po odjelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:54