SLUČAJ GLAVAŠ

Za podmićivanje Vrhovnog suda zbog optužen samo Drago Tadić, ostali se NAGODILI S USKOK-om

Osijek, 160711.U 14 sati u zgradu USKOK-a u ulici Europske avenije u Osijeku u pratnji policije priveden je Drago Tadic vecinski vlasnik Osijek-Koteksa.Tadica se tereti za malverzacije sa sljunkom.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Slučaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin svest će se samo na osječkog poduzetnika Dragu Tadića , piše HRT . Ostali optuženici, uključujući i saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića, postigli su nagodbu s USKOK-om na dvogodišnju uvjetnu kaznu.

Prva nagodba bila je ona koju je postigao splitski poduzetnik Srećko Jurišić, koji je priznao krivnju i optužbu , a određena mu je uvjetna kazna zatvora od dvije godine, u koji neće ići ukoliko u sljedećih pet godina ne počini kazneno djelo. Državi će također vratiti 70 tisuća eura koje su mu zbog podmićivanja dali Ivan Drmić i Sanja Marketić , zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije.

Oni su pod istim uvjetima sklopili nagodbe s UKOK-om, a isto je učinila i Božica Tadić-Ćavar, supruga Drage Tadića.

Optužnica koja je podignuta protiv okrivljenih još u listopadu tereti ih za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, poticanje na protuzakonito posredovanje, a Drmić i Marketić se terete i za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Nagodbe koje je USKOK postigao s okrivljenicima trebalo bi potvrditi sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića, a tom prilikom će se vjerojatno i odrediti početak suđenja Dragi Tadiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:56