OČAJ NA ISTOKU ZAGREBA

'POMOZITE NAM DA NAM BAR VRATE STARIJE DIJETE!' Baku ostavljene curice u obraćanju medijima prekinuo je suprug: 'Pucat ću ako se ne maknete!'

 
 CROPIX
Roditelji sedmomjesečne djevojčice koja je ostavljena prije tjedan dana ispred župnog ureda u Brestju završili su u Remetincu zbog zanemarivanja djeteta. Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda odredio je ocu, 33-godišnjem R. A., i majci, 22-godišnjoj I. A., istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je odbio prijedlog tužiteljstva da ih se pritvori i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, sudac je zaključio kako ne postoji opasnost da će ponoviti djelo budući da su im djeca oduzeta i smještena u dom. Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo protiv njih je otvorilo istragu zbog povrede djetetovih prava, a protiv majke i zbog napuštanja djeteta.

Nakon duge potrage uspjeli smo pronaći kućicu u kojoj su, do privođenja, živjeli 22-godišnja I. A. te 33-godišnji R. A. sa sedmomjesečnom djevojčicom i njenim 3-godišnjim bratom. Nalazi se na istoku Zagreba, na kraju uske uličice. Na kraju tog makadama, u kući tik do šume, zatekli smo policiju koja je razgovarala s tri osobe, a doznajemo da se najvjerojatnije radilo o baki i djedu malene djevojčice, ocu i majci 33-godišnjeg R. A te jednoj mlađoj ženskoj osobi, najvjerojatnije sestri R. A.

Policija je u jednom trenutku izašla i zamolila predstavnike medija da se udalje jer obitelj, odnosno baka i djed, kako su rekli, ne želi davati izjave. Ubrzo nakon što je policija otišla na terasi dopola uređene katnice pojavili su se žena i muškarac u 50-im godinama. Isprva su se svađali, a onda nam je gospođa rekla da bi htjela da joj se barem vrati 3-godišnje dijete.

- Ako želite pomoći, pomognite nam da skupimo novac da uredimo prizemlje kuće pa da nam barem vrate starije dijete! - povikala je vidno uznemirena žena, nakon čega je izašao njezin suprug i uz prijetnje pištoljem otjerao novinare: - Ja sam branitelj Domovinskog rata, imam dozvolu za držanje oružja, uzet ću pištolj i pucati ako se ne maknete! - povikao je, nakon čega smo se udaljili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:19