PRVI IZ KOALICIJE

Poput Šeksa: I Kajin će se umiroviti na jedan dan zbog povlaštene mirovine

Žao mi je zbog toga, prokomentirao je Kajinov potez premijer Zoran Milanović
Zagreb, 291210.Markov trg.Sabor.Izvanredna sjednica sabora na temu izglasavanja povjerenja novim ministrima u vladi.Jasen Mesic,Davor Bozinovic, Martina Dalic, Domagoj Milosevic.Govor Damira Kajina.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je čelnik HDZ-a Vladimir Šeks na jedan dan postao umirovljenik kako bi ostvario pravo na povlašenu mirovinu, isto je najavio i jedan od prvaka Kukuriku koalicije, Damir Kajin .

IDS-ovac otvoreno priznaje kako će se i on umiroviti na jedan dan iako je dio Kukuriku koalicije koja ih ukida.

- U Saboru sam već peti mandat. Kao zastupnik niti sebi niti svojima nisam osigurao niti jednu privilegiju, niti jednu dionicu, nisam privatizirao niti jedno poduzeće, nisam si pribavio društveni stan ili jeftino poljoprivredno zemljište. Maksimalno sam radio u Saboru, a jedino sam želio imati sigurnost kad budem u mirovini i zato ću podnijeti zahtjev za povlaštenu prije nego budu ukinute - iskren je Kajin koji smatra kako nije isto otići u takvu mirovinu nakon jednog mandata ili nakon 12 ili 15 godina provedenih u Saboru.

Najavu Damira Kajina da će podnijeti zahtjev za umirovljenjem na jedan dan kako bi ostvario pravo na povlaštenu mirovinu komentirao je i premijer Zoran Milanović.

- Žao mi je zbog toga - izjavio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:01