MINISTAR U PROBLEMIMA

POVJERENSTVO OTVORILO PREDMET O LOVRI KUŠČEVIĆU Kreće istraga nakon što je otkriveno da dvije svoje kuće na Braču nije upisao u katastar

 Čitatelj Slobodne Dalmacije / Darko Tomaš / Hanza Media

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću, temeljem neanonimne prijave, prenosi N1.

Ministar uprave Lovro Kuščević našao se usred afere nakon što je otkriveno da dvije svoje kuće na Braču nije upisao u katastar.

Ministar je u nekoliko navrata komentirao aferu, no u četvrtak je izjavio kako ništa od onoga što mu se stavlja na teret nije istina, odnosno, da je to priča stara 10 godina.

Otkrio je da su ga zbog toga već ispitivali i USKOK i građevinska inspekcija i MUP, ali da nisu pronašli nikakve nepravilnosti ni podignuli prijavu.

Uvjeren je da mu aferu podmeću lijevi aktivisti. Kuću koja je predmet afere ima još od 2005. godine i imao ju je prije nego je postao načelnik Nerežišća. Ministar je dodao da kuća ne vrijedi šest milijuna kuna, kako stoji u imovinskoj kartici, već da je to cijena koju je 'kazao iz srca'. Tvrdi da na tržištu vrijedi puno manje.

Na pitanje kako je stekao svu tu imovinu, Kuščević kaže da je prodao poslovni prostor, posao, stan u Splitu koji je bio u vlasništvu njegove supruge, a naslijedila ga je od oca, te da je dignuo kredit od 200.000 eura koji plaća 2000 eura mjesečno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:53