U POSJETU KARLOVCU

PREDSJEDNICA POZDRAVILA FORMIRANJE NOVE VEĆINE 'Očekujem da se počnu baviti stvarnim, a ne ideološkim pitanjima'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozdravila je formiranje nove parlamentarne većine od koje očekuje da se počne baviti stvarnim, a ne ideološkim pitanjima.

- Pozdravljam konstituiranje nove parlamentarne većine i imenovanje ministara. Hrvatska nema vremena za čekanje, izgubili smo previše vremena u ovih nekoliko izbora, promjena Vlada, tehničke Vlade - to je sve neplodno razdoblje. Treba se uhvatiti posla, postići nacionalni konsenzus, prestati se baviti ideologijom i početi se baviti stvarnim pitanjima - demografijom, odlaskom mladih, obranom i nacionalnom sigurnošću te gospodarstvom i privlačenjem ulaganja u Hrvatsku, a čeka nas i turistička sezona i važno je da budemo percipirani kao stabilna država", istaknula je Grabar Kitarović u izjavi novinarima u Karlovcu.

Predsjednica nije htjela komentirati koalicijski sastav Vlade i optužbe koje u tom smislu stižu na račun HNS-a, za koji kritičari tvrde da je izdao svoje birače ulazeći u suradnju s HDZ-om. Osvrnula se i na pitanje kurikularne reforme nakon imenovanja nove ministrice znanosti i obrazovanja.

- Kurikularna reforma, odnosno cjelovita reforma obrazovanja mora biti depolitizirana i deideologizirana, moramo o njoj postići nacionalni konsenzus, moramo sprintati da uhvatimo druge države koje su postigle veći gospodarski razvoj i već otvaraju radna mjesta s većom dodanom vrijednosti, izjavila je predsjednica tijekom posjeta Karlovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 03:29