RAZGOVARAO JE S JANDROKOVIĆEM

PREMIJER OD SRBIJE OČEKUJE OSUDU ŠEŠELJEVOG DIVLJANJA 'Ambasadorica nije htjela primiti notu? Trebala je, a ionako je dostavljena u veleposlanstvo'

 Dragan Matić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković potvrdio je u srijedu navečer da je razgovarao s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i da se složio da je prekid posjeta Srbiji bio primjeren odgovor na skandal koji je danas izazvao Vojislav Šešelj, koji je gazio hrvatsku zastavu pred tamošnjom Skupštinom dok su u njoj sastanak imali srpski i hrvatski političar.

- Ono što nam nije drago jest što nismo sudjelovali na otvaranju ureda Hrvatske gospodarske komore u Beogradu, kao i što je sad otkazan sutrašnji sastanak s Aleksandrom Vučićem, susret s hrvatskom manjinom i premijerkom Srbije. No, eto, ovo je bila jedina moguća reakcija predsjednika Sabora i njegovog izaslanstva - kazao je premijer novinarima.

Plenković smatra i da je ovo incident Vojislava Šešelja te da nije stekao dojam da bilo tko drugi u Srbiji odobrava ovaj događaj. "Očekujem od Srbije da osudi događaj", naglasio je.

U međuvremenu je srpska veleposlanica u Zagrebu odbila primiti prosvjednu notu koju joj je zbog ružnog incidenta danas pokušalo uručiti Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Premijer Plenković je na to rekao da smatra da je nota primjerena, "s obzirom na karakter incidenta koji je izveo Šešelj".

- Prosvjednu notu su trebali prihvatiti u svakom slučaju. Ona im je ovako i onako dostavljena.

Više o današnjem događaju možete čitati na OVOJ poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:27