NAPORAN DAN

PREMIJER PLENKOVIĆ 'Ne dam nikome da meni, Vladi i HDZ-u na bilo koji način lijepi etikete korupcije'

 
 Davor Pongracic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u petak je u HRT-ovu središnjem "Dnevniku" izjavio kako je Vlada Republike Hrvatske ista i da se promijenilo samo nekoliko ministara.

- Zadovoljan sam. Cijeli proces rekonstrukcije okončan je izglasavanjem povjerenja i dvojici novih potpredsjednika Vlade i novim ministrima. Ovo je jedno ozbiljno osvježenje, rekonstrukcija koja ima za cilj tri smjera rada - nastaviti rad na našem programu, kvalitetno konsolidirati HDZ kao najjaču parlamentarnu stranku i pripremiti se angažirano za odgovornost predsjedanja Europskom unijom - izjavio je Plenković.

Osim toga, istaknuo je da mu je važno to, da su "s obzirom na okolnosti proteklih mjeseci - brojna postignuća ove Vlade ostala zasjenjena političkim napadima protivnika i medijskim ozračjem u kojem su se, nažalost, neki od ministara vezali ili za neke negativne konotacije ili za neka navodna pogodovanja ili pak aluzije na korupciju".

- Poručio sam u petak da ne dam nikome da meni, Vladi i HDZ-u na bilo koji način lijepi etikete korupcije ili onoga što bi moglo ići u tom smjeru. To je glavna poruka. Vidjeli ste da je parlamentarna većina tu poruku dobro razumjela i u potpunosti podržala ministre nakon saslušanja i smjer Vlade - zaključio je Plenković u razgovoru za HRT.

Urednik i voditelj Damir Smrtić kazao je da je oporba nastojala odugovlačiti danas imenovanje ministara, ali je ipak to obavljeno u rokovima u kojima je to ranije bilo planirano. Plenković je nastavio kako smatra da je sve prošlo vrlo učinkovito.

- Neki saborski odbori trajali su malo dulje, ali to je sve normalno. Jedini pokušaj ugrožavanja ritma koji je bio predviđen je bio u slučaju odbora na čijem je čelu Gordan Maras, jer je kasnije sazvano zasjedanje toga odbora. To odugovlačenje nije uspjelo, kazao je.

Nakon saborske sjednice Plenković je imao poruku i za Miru Kovača s kojim je debatirao tijekom dana putem medija.

"Članovi i članice HDZ-a dobro će promisliti kada im predsjednik stranke, Vlada i parlamentarna većina cijeli dan vodi bitku s političkim protivnicima i argumentima pobjeđuje, miče stigmu povezanu s korupcijom, a onda se baš taj dan nađe netko tko bi iskoristio trenutak da nešto kaže i skrene pozornost na sebe i nastoji nešto ušićariti", rekao je Plenković te dodao kako prije svega očekuje političku mudrost i lojalnost, te primjereno i korektno ponašanje.

"Što biste vi htjeli, da kažem 'bu' i zabranim nešto nekom govoriti?", upitao je premijer odgovarajući na novinarska pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:35