SUKOB

Pretukao haaškog svjedoka i čelnika Udruge branitelja

 Željko Huljev/EPEHA

ŠIBENIK - Ivica Petrić (39) iz Šibenika i tajnik Udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata pretukao je u srijedu u svom stanu i teško ozlijedio Vladimira Gojanovića (38), predsjednika udruge sa sjedištem u Šibeniku, te svjedoku Haaškog tužiteljstva na suđenju generalima Gotovini, Markaču i Čermaku.

Noć proveo u pritvoru

Policija je kao službeni razlog tučnjave navela nesporazum oko korištenja prostorija udruge. Gojanović je u sukobu teže ozlijeđen, dok su liječnici Petriću dijagnosticirali lakše ozljede. Nakon kriminalističke obrade Petrić je noć proveo u pritvoru.

- Tog sam jutra dopredsjedniku udruge Josipu Cvitanu objašnjavao da udruga već dugo nema financijsku i političku potporu i da je treba ugasiti.

Nakon razgovora sa Cvitanom otišao sam u prostorije udruge i naišao na promijenjene brave, pa sam se uputio Petriću. Pitao sam ga je li on bez mog znanja promijenio brave. Odgovorio je potvrdno i zatim skočio na mene. Sve se to odvijalo u njegovu stanu ispred njegova maloljetnog djeteta, punice i supruge koja je stala između nas u namjeri da nas rastavi. Zadobio sam niz udaraca u glavu i tijelo - ispričao nam je jučer Gojanović i dodao kako iza cijelog slučaja stoji Petrićeva nakana da preuzme vodstvo udruge.

Dvije verzije događaja

Ivica Petrić ima svoju verziju događaja.

- Poanta nije u ključevima nego u tome što većina članova udruge smatra da mora odstupiti s mjesta predsjednika. Naime, on već skoro tri godine nema stvarnog angažmana u Udruzi i time je doveo u pitanje njezin daljnji rad. Pojavio se u mom stanu vidno ljut i s očitom namjerom da se sukobi. Vrijeđao me pred obitelji, krenuo je na mene i potukli smo se u dnevnom boravku. Izbacio sam ga van, a on me prijavio policiji da ga želim ubiti.

‘Samo on zna zašto je otišao u Haag’

Petrić je u razgovoru prvi put za javnost pojasnio okolnosti Gojanovićeva odlaska u Haag. - Vodstvo udruge tada je bilo jednoglasno i čvrsto u odluci da Gojanović u Haag ide isključivo preko tzv. subpoene, odnosno prisilnog dovođenja. On je to tada kategorički odbio i otišao iz samo sebi znanih razloga. Tu se ne radi o tome što je tamo govorio, nego o načinu na koji je otišao u Haag - pojasnio je. - Kad je riječ o tome da sam bio s njim tijekom i poslije svjedočenja, to je bio izraz isključivo osobnog prijateljskog stava prema njemu, a ne stav udruge. Jednostavno, s obzirom na sve, tada smo bili više nego bliski prijatelji i bio sam se dužan tako ponašati i pomoći mu, ponavljam samo kao prijatelj - rekao je Petrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:44