StoryEditor
AFERA 'ŠEIK'

PRISJELE IM ČARI DUBROVAČKOG NOĆNOG ŽIVOTA Milijarderi u našem poznatom klubu odbili platiti račun od 50.000 eura pa završili u policijskoj postaji?

Luksuzna jahta Yas, šeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan (u krugu)
 Bozo Radic / CROPIX / REUTERS

U dubrovačku Luku Gruž uplovila je proteklog vikenda jedna od najvećih jahti na svijetu. Vlasnik jahte 'Yas' dužine 141 metar je emir Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, a njome se često služi i njegov sin princ Mohammed. I čini se da su princ i njegova ekipa otkrivajući čari dubrovačkog noćnog života izazvali aferu o kojoj se naveliko priča u kuloarima.

Naime, kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, ekipa s jahte Yas pohitala je u subotu navečer u Culture Cub Revelin, popularni klub u staroj gradskoj jezgri, ali ondje su se poprilično zaigrali. Jedan od prijatelja princa Mohammed proveo je večer časteći hostese skupocjenim šampanjcem, a kada su se tome zbrojile litre alkoholnih pića koje je društvo popilo, račun je dosegnuo nevjerojatnu cifru - 50.000 eura.

Kako je Dubrovačkom dnevniku rekao neimenovani izvor, jedan VIP uzvanik koji je trebao platiti je odbio platiti račun za piće hostesa pa je u cijelu priču s naplatom računa došla i zaštitarska služba, a potom i policija.

Policija je mlađeg muškarca privela u postaju, a on je potom uz pomoć drugih gostiju platio račun koji je premašivao 375 tisuća kuna.

Ni iz policije, niti iz samog Culture club Revelina nisu željeli potvrditi informacije do kojih je došao Dubrovački dnevnik, jer je i inače poslovna politika tog kluba da se ne oglašavaju po pitanju VIP osoba bez njihovog pristanka.

Inače, bogatstvo obitelji se procjenjuje na desetak milijardi dolara. Emirove tvrtke broje više od 50 tisuća zaposlenih, a vlasnik je i treće najveće jahte na svijetu duge 162 metra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 14:00