PORUKA IZ ZATVORA

Purda odgovorio Karamarku: Nisam lud! Zar bih prelazio granicu da sam znao da postoji tjeralica!

 Damir Glibušić/CROPIX

VUKOVAR - Ne, Tihomir nije znao, nitko mu nije rekao da je Srbija za njim raspisala tjeralicu - kategorično je u utorak navečer Slobodanka Purda demantirala tvrdnje da je njezin suprug još prije gotovo četiri godine obaviješten da se njegovo ime nalazi na tjeralici Interpola Srbije.

-Tihomir me iz zatvora u Zenici nazvao oko podneva i pitao što se to događa. Ja još nisam ni znala da je takva informacija objavljena. Tihomir je točno ovako rekao: „Nitko meni ništa nije javio, pa nisam lud da bih prelazio granicu da sam znao da postoji tjeralica protiv mene!“ Zvučao je šokirano, vjerojatno je bio i povrijeđen - kaže Slobodanka Purda.

Suprug joj je rekao neka kupi Jutarnji list i pročita o tome. - Ponavljam, mi ništa o tome nismo znali. Tihomir i ja smo 15 godina u braku, čekamo četvrto dijete, i da je on to znao, da mu je netko to još 2007. godine rekao, znala bih i ja - kaže Slobodanka, dodajući kako se među vukovarskim braniteljima znalo da postoji tjeralica Srbije za Petrom Janjićem Tromblonom ali ne i zašto ili da to ima ikakve veze s Tihomirom.

-Sada me samo zanima tko je to trebao obavijestiti Tihomira. Ne prozivam nikoga, ali tražim da mi se kaže tko je onda odgovoran zato što Tihomir nije obaviješten za tjeralicu Srbije. Neka nađu tko je to, neka se ne loptaju između institucija, nego neka mi kažu tko je kriv. Tko mu je to trebao javiti, kad već kažu da je bilo javljeno? Jer da je znao, Tihomir bi se zaštitio. Sigurno ne bi išao da ga uhite. Ako boluje od PTSP-a, moj suprug nije lud - uzrujana je Slobodanka Purda. Kaže i kako se sada „nameće dojam kao da je Tihomir sam kriv što je uhićen i u zatvoru u BiH već mjesec i pol, a on pojma nije imao o nikakvoj tjeralici“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:10