ŽAL ZA MUSSOLINIJEM?

RADILI SKRAĆENO NA DAN USPOSTAVE NDH 'Slobodno zapišite da smo jedini u Hrvatskoj taj dan proslavili'

Seget je bila jedina općina u Hrvatskoj koja je proslavila dan uspostave kvislinške para-države koja je Dalmaciju prepustila fašističkoj Italiji. Načelnik općine Vinko Zulim navodno je poslao općinare na janjetinu
 Slobodna Dalmacija

"Zar ste i vi došli na proslavu 10. travnja, dana NDH u Seget? Ajde, zapišite da je Seget jedini u Hrvatskoj taj dan proslavija. A triba se time podičiti, neka znaju za nas. Ako ne znaju za naše velike projekte, bar neka smo po tome poznati. Jeste li razgovarali s načelnikom Vinkom Zulimom koji je danas zatvorija Općinu i posla radnike na janjetinu u Boraju jer slavi NDH.

Šta se čudite?! Cili Seget o tome danas govori. Ali, u Segetu je pola komunista, a slavi se NDH", tim riječima zaskočila je reportere Slobodne Dalmacije grupica Segećana jučer na tamošnjoj rivi znajući da i nismo baš česti gosti u njihovu mjestu osim ako se nešto ne događa, bolje rečeno ako njihov načelnik Vinko Zulim ujedno i najdugovječniji dalmatinski načelnik nije napravio kakav „skandal“.

Na vratima općinske zgrade stajala je obavijest: ‘Na dan 10. travnja 2015. god. (petak) radno vrijeme Općine Seget je od 7 do 11 sati.’

Novinari Slobodne Dalmacije ušli su u hodnik prizemlja, gdje nije bilo nikoga. Nakon desetak minuta ugledali su jednog čovjeka, od kojeg su doznali kako zaista u Općini nema nikoga.

- Nema vam gori nikoga, nema ni Vinka. Samo je jedna osoba gori - rekao je.

Na pitanje je li to zbog proslave NDH, čovjek ni slovce nije izustio, samo se smješkao. "To može napraviti samo lud čovjek ili superbudala! Zulim je lokalni šerif koji je strah ulio ljudima u kosti. Ljudi ga se boje.Pa, vidite i sami da bižu od vas i da neće ništa govore. On radi sve šta mu se prohtije. Tako je i ovu „proslavu“ osmislio", kazao je jedan mještanin, inzistirajući da mu se nikako ne navede ime.

Ispred općinske zgrade jedan prolaznik rekako je kako nije znao da su u Općini zbog navodne proslave 10. travnja, dana NDH koju je inicirao načelnik Zulim djelatnici radili skraćeno do 11 sati. "On na to nema pravo. Danas je situacija gora nego 1991. godine!", rekao je.

Načelnik Zulim tako je još jednom stvar uzeo u svoje ruke, dokazavši ovaj put da vrata Općine može otvoriti i zatvoriti kad mu se prohtije. Dok su radnici jučer u Hrvatskoj krvavo odrađivali svoj posao, on i njegovi su slavili NDH. Navodno, rad Općine i načelnika Zulima istražuje USKOK. Hoće li mjerodavni istražiti zašto je jučer Općina radila skraćeno do 11 sati. Izjavu načelnika Zulima nismo tražili, davno nam je poručio da on s nama nema što razgovarati, jer uvijek pišemo protiv njega, piše novinarka Slobodne Dalmacije .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:56