NIJE KRVARIO

Ranjeni navijač, pijan i u stanju šoka, dva sata ležao u policijskoj garaži

Zagreb, 010510.Nakon utakmice Dinamo - Hajduk doslo je do tucnjave u Maksimirskoj ulici.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX

ZAGREB - Ranjeni navijač Mario Galić, kojeg je policajac slučajno propucao nakon utakmice, nije odmah prebačen u KBC Rebro, nego je prvo odvezen u policijsku postaju, potvrdili su u PU zagrebačkoj.

Galić je nešto poslije 22 sata u grupi napao policajce u vozilu pokraj stadiona, a kad je policajac htio pucati u zrak, došlo je do naguravanja i slučajnog opaljenja.

Bio je blijed i u šoku

- Galića smo prebacili u IV. postaju jer nismo odmah utvrdili da je ranjen. Od šoka nije krvario iz prostrijelne rane, a kad se požalio da mu nije dobro, pozvali smo Hitnu pomoć - rekla je Jelena Bikić, v.d. glasnogovornice zagrebačke policije.

No, jedan od navijača koji je bio u postaji cijelo poslijepodne rekao je da je Galić u podrumu postaje ležao najmanje 2 sata prije nego što mu je pružena pomoć. To je s prijateljima spreman potvrditi na poligrafu.

- Oko 22 sata u garažu je došla marica iz koje je Galić, kojeg znam iz viđenja, izašao blijed i u šoku s lisicama na rukama. Pokušavao je objasniti da mu je loše, a bio je vidno pijan. Nakon sat i pol ponovno sam se našao u garaži i vidio ga da tamo još uvijek leži. Tek tada je pozvana Hitna - rekao je mladić.

Dva promila u krvi

Bikić je istaknula da ne zna koliko je točno mladić bilo u postaji.

- Čim je rekao da ima problema i da mu nije dobro, odmah smo pozvali Hitnu pomoć. U postaju je doveden oko 22.30 sati, ali u ovom trenutku ne znam kad je točno prebačen u bolnicu - navela je Bikić.

Galić je poznati huligan, a u trenutku incidenta imao je više od dva promila alkohola u krvi. Policajce u civilu su navodno napali jer su mislili da su iz Torcide.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:23