NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

RANKO OSTOJIĆ IZGUBIO PRAVNU BITKU Sud utvrdio da ga Enimark Ponjević nije oklevetao kad je tvrdio da je naredio praćenje Bože Petrova

 Darko Tomaš/Emica Elveđi / HANZA MEDIA

Enimark Ponjević, direktor i savjetnik zaštitarske tvrtke čijim se uslugama koristio Most, u srijedu je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćnom odlukom oslobođen optužbi da je oklevetao bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, time što je rekao da je Ostojić naredio praćenje i prisluškivanje čelnika Mosta Bože Petrova, javlja HRT.

Ponjević, smatra sud, nije namjeravao naštetiti časti i ugledu Ranka Ostojića jer je imao razloga vjerovati u istinitost tvrdnji koje je iznosio. Podsjetimo, Ostojić je tužio Ponjevića za klevetu i tražio kaznu od 400 dnevnih dohodaka zbog njegovih napisa na Facebooku.

'Iako obrazloženje presude još nemamo, smatram da je ključna stvar činjenica što moj branjenik doista nije nikakve klevetničke tvrdnje u odnosu na gospodina Ostojića iznosio', rekla je njegova odvjetnica Lea Kalda.

Ponjević je zadovoljan presudom, ali smatra da je njemu i njegovu poduzeću narušen ugled. 'Nakon ovoga ćemo pričekati prvomoćnost presude, a onda ću s odvjetnicom i kolegama razmotriti mogućnost protutužbe, s obzirom na stanje koje bude kad se sve završi', dodala je odvjetnica Kalda.

Iako obrana tvrdi da se sud isključivo bavio utvrđivanjem je li bilo klevete, a ne donošenjem presude o praćenju i prisluškivanju Bože Petrova, Ranko Ostojić na nepravomoćnu presudu odgovara: 'Sud je nedvojbeno utvrdio da nije bilo praćenja ni prisluškivanja niti bilo koje druge radnje u vezi s Božom Petrovom. Isti sud smatra da je Ponjevićevo komentiranje vrijednosni sud koji nije kleveta. O tome neka odluči viši sud nakon žalbe'.

Rok za žalbu na odluku je 8 dana, nakon čega će Županijski sud u Zagrebu odlučiti o donesenoj presudi i obrazloženju, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:28