ZORAN ERCEG

RATNI VETERAN PROTIV ŠATORAŠA 'Prijete da će mi se napiti krvi i da će mi tijelo u Savi završiti'

Split, 160212.Humanitarac Zoran Erceg je na Facebooku osnova volontersku grupu za pomoc socijalno i zdravstveno najugrozenijim Splicanima.Na fotografiji Zoran Erceg i sticenica grupe Slavica Tukic.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX

Zoran Erceg, umirovljeni ratni snimatelj i veteran Domovinskog rata, otvorio je Facebook stranicu naziva "DOSTA JE Stop agresiji šatordžija iz Savske" na kojoj je pozvao na podršku braniteljima koji se ne slažu sa skupinom branitelja koji već više od 100 dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja. Za N1 Televiziju odlučio je iznijeti svoju priču.

- Prije svega, ja moram naglasiti da svatko tko je nezadovoljan u ovoj zemlji ima pravo prosvjedovati. Ja uopće ne sumnjam da oni imaju niz opravdanih razloga, i ja imam razloge za prosvjedovati. Ipak, ja smatram da mi moramo poštivati institucije ove države, rekao je za N1 Erceg.

Dodao je da ga jako smeta kada branitelji, koji bi trebali braniti ustavnopravni poredak, prijete građanima "krvavim Božićem" te nasilnim dolaskom na Markov trg. Smatra da branitelji prosvjedom krše zakon.

- Način na koji oni to rade nije u redu. Prosvjed je u redu, ali zakon se mora poštivati i način prosvjeda mora biti zakonit. Oni ugrožavaju moja prava, a ja sam došao u situaciju da se kao ratni vojni invalid sramim reći u bolnici ili negdje drugdje da sam ja ratni vojni invalid, objasnio je Erceg te dodaje da su zbog ovakvog ponašanja svi branitelji došli na zli glas.

- Oni ne predstavljaju branitelje, zaključuje.

Otkrio je da dobiva i prijetnje i to često, ali da nije prijavio policiji.

- Od prvog dana kad sam stavio objavu na Facebooku, probušili su mi četiri gume na automobilu, tvrdi.

Dodaje da je problem u načinu prosvjeda, koji je za njega zastrašujuć jer nije ugodno vidjeti uniformirane osobe koje prijete nasilnim dolaskom na Markov trg i "krvavim Božićem".

- Želim reći da ih se ne bojim. Kada mi prijete da će moje tijelo plivati Savom, da će mi se napiti krvi, ja nisam niti u ratu pokazivao strah pa neću ni sada", ispričao za N1 Erceg.

- Jedino što tražim od branitelja je da formaliziraju taj skup. Kada to učinite, protestirajte do mile volje, ali ne na štetu institucija, rekao je Erceg.

- Užasno me smeta kada mediji to zovu protestom branitelja. To nije protest branitelja, to je protest jedne male grupe", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:36