OKONČANA NEOBIČNA PRIČA

'REKLI SU DA SAM TVRD PREGOVARAČ' Ribar vratio Amerikancima tajanstveni uređaj, ali tek kada su mu pokrili štetu: 'Nisam ja neki pirat iz Somalije'

 
 Wikipedia, morski.hr

Darko Kunac Bigava, ribar iz Podgore koji je na svom brodu Mario II u moru kod Mljeta 'ulovio' tajanstveni vojni uređaj pristigao iz NASA centra u Americi, vratio je uređaj Amerikancima.

Ipak, ribar iz Podgore nije to želio napraviti dok mu Amerikanci ne plate štetu prouzročenu na ribarskoj opremi.

- Došao sam do broda USNS Bruce Heezen koji se i dalje nalazi u akvatoriju Mljeta, nakon obećanja da će mi platiti štetu. Primopredaju smo napravili tako da sam uređaj bacio u more, a oni su došli gumenjakom, zakačili ga i odvukli na brod. Potpisali smo izjavu da su mi platili štetu, a ja njima vratio uređaj. Nisu dali da se išta fotografira i više puta su mi rekli da su oni prijateljski narod i da ne žele nikome nikakvo zlo, rekao je Kunac Bigava za Morski.hr.

Kaže da posadu čine Amerikanci, vojnici i znanstvenici, a da su na brodu i dva člana hrvatske obalne straže, od od čega jedan poručnik fregate.

- Rekli su da ne žele da se radi fama od ovog slučaja, jer je od objave priče to buknulo u sve medije. Ja sam im na to odgovorio da se to ne može zaustavit kad krene i da su na vrijeme ljude obavijestili o svojoj prisutnosti, sve bi bilo ok, kaže Darko Kunac Bigava.

- Najprije su zahtijevali da im se vrati uređaj, ali sam im onda rekao da sam ja hrvatski građanin i da nisam pirat iz Somalije i da sa mnom tako ne mogu razgovarati. Tada su mi rekli da sam tvrd pregovarač, pa su pristali odraditi primopredaju na ovakav, pošten način. Pitali su me i kako ja znam da se uređaj može aktivirati, pošto sam vidio sonde na njemu. Onda sam im na to odgovorio da danas svi imaju internet i Youtube, kaže za Morski.hr Kunac koji je ovim zaključio svoj dio neobične priče o pronađenom misterioznom uređaju za kojeg i dalje nema službene potvrde o čemu se radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:22