MRSIĆ SE HVALI

REZULTATI LISTE SRAMA 'Zbog objave poduzetnika neplatiša čak 2500 radnika je dobilo zaostalu plaću'

Zagreb, 020513.Na Gornjem gradu u tijeku su radovi na uredjenju Opaticke i Kamenite ulice.Na fotografiji: radnici Holdinga ispred Kamenitih vrata.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Rezultati objave 'crne liste' poduzetnika koji ne isplaćuju plaće su izvrsni, ocijenio je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Po njegovim riječima, nakon objave te liste, 311 tvrtki i 17 obrtnika isplatilo je sve zaostatke i plaće za 2.500 radnika.

Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Porezna uprava objavili su 15. srpnja popis od 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika u Hrvatskoj koji ne isplaćuje plaće svojim radnicima.

GREŠKOM IH STAVILI NA LISTU SRAMA Izgubili posao od 200 milijuna kuna, podijelit će 462 otkaza

'Da nije bilo te liste vjerojatno ih ne bi dobili ili bi ih dobili kasnije', rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja nacrta dva operativna programa za provedbu kohezijske politike.

Dodao je da je neisplata plaća veliki problem u Hrvatskoj, za razliku od EU, gdje se, ako tvrtka ne isplati tri plaće, pokreće postupak stečaja ili predstečajne nagodbe.

Potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić, pak, rekao je da u Vladi razmišljaju i o objavi 'bijele liste' poduzetnika koji redovito ispunjavaju sve obveze prema državi.

„Te bi tvrtke imale određene koristi i povlašteni status“, istaknuo je Grčić ne navevši pojedinosti o koristima na koje bi takvi poduzetnici mogli računati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:40