NOVI DETALJ

Svi svjetski mediji raspisali su se o ‘ženi bez identiteta‘ na Krku: ‘Po naglasku mogu zaključiti odakle dolazi‘

Ribar koji ju je pronašao za Daily Mail je opisao trenutak u kojem su uočili ženu koja je pronađena na Krku
Žena bez identiteta
 Hgss, Pu Primorsko-goranska

Misterizona žena koja je ozlijeđena pronađena na Krku, a ne sjeća se svog identiteta, opet je tema u britanskim medijima.

HGSS je u ponedjeljak objavio detalje akcije spašavanja pa smo doznali da je pronađena 12. rujna u uvali Soline.

- Unesrećena osoba je prenoćila na obali te je zatečena iscrpljena s lakšim tjelesnim ozljedama i dezorijentirana. Odmah po dojavi na teren je izašlo 12 članova HGSS stanice Rijeka s tri vozila, rekli su iz HGSS-a.

Nakon što se pojavila informacija da žena govori engleski, vijest o njezinu pronalasku objavili su britanski mediji, Daily Mail, The Sun, The Guardian, ali i američki CNN.

image
Spašavanje žene koja se ne sjeća svog identiteta
Hgss, Rijeka

Novinari Daily Maila tvrde da su razgovarali s ljudima koji su uočili ženu.

- Na engleskom je vikala 'molim vas, pomozite'. Bilo je teško prići području na kojem se nalazila, a bili smo u čamcu, pa smo nazvali spasilačku službu, ispričali su.

Navodno su rekli da, iako mogu samo nagađati, učinilo im se da bi njezin naglasak mogao biti škotski.

Rekli su da su ju noć prije vidjeli na stijenama, na istom mjestu, ali da tada nije zvala u pomoć.

Tek sljedeće jutro shvatili su da je u nevolji pa su pozvali spasilačku ekipu.

image
Spašavanje žene koja se ne sjeća svog identiteta
Hgss, Rijeka

U međuvremenu su se i australski i njemački mediji raspisali o misterioznoj ženi.

- Pretučena misteriozna žena pronađena na stijeni na moru u Hrvatskoj i nema pojma tko je ona, piše portal news.com.

I Bild je objavio tekst pod naslovom 'Misterij žene bez pamćenja' u kojem prenose dijelove tekstova objavljenih u hrvatskim medijima.

Policija s njom komunicira na engleskom

U Policijskoj upravi za Jutarnji su rekli da su pronađenu ženu evidentirali kao osobu trenutačno bez utvrđenog identiteta.

- S osobom se komunicira na engleskom jeziku, njezino stanje je stabilno i po završetku liječenja, odnosno otpuštanja iz bolnice, skrb o njoj će preuzeti nadležni centar za socijalnu skrb, rekli su nam u ponedjeljak u PU primorsko goranskoj.

Istaknuli su i kako "policija poduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi se otkrio identitet pronađene osobe, ali i utvrdile okolnosti ovog događaja".

- Između ostalih radnji, provodi se i pretraga terena, razgovor s brojnim građanima i turistima te poslovnim subjektima, kazali su u PU PG.

image
Spašavanje žene koja se ne sjeća svog identiteta
Hgss, Rijeka

Policiji se još nitko nije javio

Predio na kojem je nepoznata žena pronađena ustvari je poluotok, nekih 200 metara ispod samog naselja Dobrinj, koji formira uvalu s popularnim šljunčanim plažama.

Pretprošlog vikenda, kada je pronađena, bilo je sunčano, a na Krku, iako je sezona gotova, bilo je još dosta turista. Policiji se, kako neslužbeno doznajemo, još nije javio nitko tko traga za osobom. Policija je objavila i njenu fotografiju, tražeći pomoć građana, ukoliko je prepoznaju.

Žena srednjih godina ne sjeća se svog identiteta, a u policiji su naveli njen opis - srednje je tjelesne građe, visine 165 centimetara, plave kose do ramena i plavih očiju te u dobi od oko 60 godina.

U trenutku pronalaska bila je odjevena u tamnoplavu majicu na bijele pruge s kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir roze boje.

image
Pronađena žena
Pu Primorsko-goranska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:10