NE SJEĆA SE IDENTITETA

Je li ovo misteriozna žena s Krka? Na Facebooku se masovno dijeli ova fotografija, pišu da je Slovakinja

Češki portal piše kako je ženu 9. rujna, tri dana prije nego što je pronađena, upoznao jedan češki par u Drveniku kraj Makarske
Žena s Krka
 Pu Primorsko Goranska, Reddit, Facebook

Identitet žene koja je prije devet dana pronađena na otoku Krku i dalje je misterij. Ne sjeća se tko je, odakle dolazi i kako se našla u Hrvatskoj, a dobro govori engleski jezik.

Policija je ranije izvijestila kako njezini otisci u hrvatskoj bazi podataka ne postoje, a u novčaniku u ruksaku odbačenom nedaleko od mjesta gdje je pronađena nije bilo nikakvih dokumenata. Stoga su pomoć zatražili i od Interpola te su putem međunarodne policijske suradnje sve zemlje članice sada obaviještene o slučaju.

Načelnik Policijske postaje Krk Dejan Hriljac kazao je da im se u velikom broju javljaju građani iz cijeloga svijeta koji dostavljaju fotografije osoba za koje sumnjaju da sliče pronađenoj ženi, no korisnih dojava zasad nije bilo.

Facebookom se tako počela širiti poruka Miriam Kelečić s Vira, porijeklom Slovakinje, koja je objavila fotografiju osobe koja nesumnjivo nalikuje ženi pronađenoj na Krku te je zamolila sve da joj se jave ukoliko je poznaju.

image
Facebook

Češki mediji su pak jučer prenijeli priču o ženi koja je 12. rujna pronađena na otoku Krku bez dokumenata te također tvrde da je riječ o Slovakinji.

Portal tn.nova.cz piše kako je ženu 9. rujna, tri dana prije nego što je pronađena, upoznao jedan češki par u Drveniku kraj Makarske.

Putovala je sama, a mobitel je isključila jer nije željela ići u 14-dnevnu karantenu nakon povratka u Slovačku.

- Rekla nam je da putuje sama jer je u mirovini, a svi njeni prijatelji rade. Bojala se da će morati provesti 14 dana u karanteni na povratku pa je isključila telefon i izvadila SIM karticu. Rekla nam je da se ne želi cijepiti i da se boji da će morati u karantenu po povratku - kazao je par za češke medije i dodao kako im je žena kazala kako želi putovati od juga prema sjeveru te kako želi posjetiti i Liku.

- Bila je vrlo inteligentna, rekla nam je da je neko vrijeme provela u Engleskoj i da engleski govori jako dobro. Pričala je na Slovačkom, no ne znamo kako se zove ni otkud je iz Slovačke - kazao je za portal par iz Češke, a sve što znaju prijavili su i policiji.

U međuvremenu je jedan korisnik Reddita provukao fotografiju misteriozne žene kroz program Pim Eyes pomoću kojeg se na internetu mogu pronaći fotografije slične onoj koju pretražujete. Program je pronašao nekoliko fotografija na kojima je osoba koja jako sliči ženi pronađenoj na Krku, a korisnik je napisao da je o svemu obavijestio hrvatsku ambasadu koja ga je navodno preusmjerila na Interpol.

image
Reddit/Imgur
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2024 22:50