NAŠLA NOVI POSAO

'RIJEČ JE O RACIONALIZACIJI' Božinović komentirao prelazak Sandre Zeljko u njegovo ministarstvo: 'Činjenica je da gospođa dugo nije bilo na poslu...'

Ministar Davor Božinović
 Dragan Matić / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u srijedu skori prelazak jedne od akterica u aferi 'dnevnice' Sandre Zeljko u njegovo ministarstvo, nakon pripajanja Ureda za razminiranje gdje sada radi MUP-u, pojasnivši kako je u sklopu racionalizacije državne uprave vlada donijela odluku o pripajanju niza agencija ministarstvima čime će i MUP preuzeti neke od poslova, a time i djelatnike.

"U sklopu racionalizacije državne uprave Vlada je donijela odluku o pripajanju niza agencija ministarstvima. I MUP će tako preuzeti poslove niza agencija. Mi po zakonu preuzimamo sve djelatnike koji rade u tim pravnim osobama čije poslove preuzima MUP, sve skupa će u Ministarstvo preći više od 800 ljudi. Ja tu nemam što komentirati, radi se o zakonu koji se automatski primjenjuje", izjavio je ministar Božinović u Ravnateljstvu policije.

Zeljko je bila tajnica četiri premijera, a zajedno s bivšim predstojnikom SDP-ova predsjednika vlade Tomislavom Sauchom osumnjičena je za lažiranje putnih naloga i nezakonito stjecanje gotovo 600.000 kuna u aferi 'dnevnice'.

"Činjenica je da gospođa dugo nije bilo na poslu, a što se tiče MUP-a, mi u svakom slučaju dugotrajnog odsustva tražimo da nadležna komisija odredi radnu sposobnost", rekao je Božinović komentirajući to što je Zeljko, koja je po izbijanju afere premještena u Ured za razminiranje, otišla na dugotrajno bolovanje.

Božinović je dolaskom vlade Andreja Plenkovića postao predstojnik Ureda premijera, a Zeljko mu je bila 'naslijeđena' tajnica koja taj posao obavljala i za Jadranke Kosor, Zorana Milanovića i Tihomira Oreškovića. Prelaskom u MUP šef bi joj ponovno mogao postati Božinović, čije je potpise, sumnja Državno odvjetništvo, lažirala za fiktivne putne naloge.

'Svatko može podnijeti prijavu i tražiti smjenu ministra'

Ministar unutarnjih poslova Božinović novinarima je komentirao i kaznenu prijavu koju je, zbog sumnje u nezakonito postupanje policije s migrantima na granici s BiH podnio Centar za mirovne studije, a koji je zatražio i smjenu ministra i čelnika policije.

"Svatko može tražiti ostavku, to je legitimno, svatko može podnijeti i kaznenu prijavu”, odgovorio je Božinović.

S recentnih snimki, tvrdi, vidi se da je policija radila po zakonu i štitila hrvatsku granicu. „Ponosan sam na sve službenike koji u ovom trenutku, u ovoj zimi i ovim uvjetima štite Hrvatsku od ilegalnih migracija”, istaknuo je.

Najnovija događanja oko afere SMS ministar Božinović nije želio komentirati ustvrdivši kako "ne može komentirati kriminalistička istraživanja".

"Svaki moj odgovor u tom kontekstu bila bi spekulacija. Do čega su došli istražitelji mogu znati samo Uskok koji vodi istraživanje i policijski dužnosnici koji na njemu rade", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:42