ŽUPANIJSKI SUD

AFERA DNEVNICE Optužnica protiv bivšeg predstojnika ureda premijera Tomislava Sauche i Sandre Zeljko opet nije potvrđena

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Optužnica protiv bivšeg predstojnika ureda premijera Tomislava Sauche i tajnice iz Vlade Sandre Zeljko u aferi Dnevnice nije potvrđena ni na današnjoj sjednici optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda.

Naime, obrana je tražila da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoji nalaz grafoloških vještaka izrađen tjkom dopune istrage.

Optužno vijeće odbilo je taj prijedlog smatrajući da zakonitost vještačenja nije upitna. Međutim, obrana sada ima pravo na žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

Branitelj Tomislava Sauche odvjetnik Darko Maržić rekao je novinarima da će sigurno podnijeti žalbu na ovu doluku, a sam Tomislav Saucha kazao je kako apsolutno ostaje pri tome da nije počinio nikakvo kazneno djelo.

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom nezakonito stekao 580 tisuća kuna. U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko, nekadašnjom "krunskom svjedokinjom" u tom slučaj.

No, nju terete da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:58