NAJSRETNIJI DATUM

Roman je najsretniji čovjek na svijetu. Rođen je 10. 10. 2010. u 10 sati

Zdravi dječačić Roman, bujne crne kose, rođen je u varaždinskoj bolnici. Vrijeme rođenja je savršeno, kao i njegovo zdravlje
 Željko Hajdinjak/CROPIX

VARAŽDIN - Cijeli je svijet znao da je riječ o posebnom danu. Parovi diljem svijeta masovno su zakazivali vjenčanja vjerujući u sreću koju donose brojevi, a neke su se trudnice u raznim državama svijeta dogovorile s liječnicima da im carskim rezom na svijet donesu dijete 10. 10. 2010.

Posebna beba

To je dan koji se vjeruje da je najsretniji u ovom stoljeću. Trebao je to biti poseban dan i za njih. No, mali Roman Morandini Plovanić posebna je beba koja je na ovaj svijet stigla u nedjelju bez ičije pomoći, i to u savršen trenutak - 10. 10. 2010. i to u 10 sati! Sudbina mu je odredila da se bez ičije pomoći rodi u najsretnijem trenutku ovoga stoljeća.

Zdravi dječačić bujne crne kose rođen je, dakle, prirodnim putem u varaždinskoj Općoj bolnici. Najsretnija beba u Hrvatskoj razveselila je cijelo osoblje varaždinskog rodilišta, a najviše svoje ponosne roditelje. Romanova majka, 35-godišnja Štefica Gaberšek Morandini, nije mogla sakriti suze kad je doznala da je njezin sinčić rođen upravo na “dan desetki”.

Savršene desetke

- Roman je moje prvo dijete i sretna sam jer je tu kraj mene tako lijep i zdrav. A sad kad znam da je rođen na najsretniji dan, mojoj sreći nema kraja - kaže mlada informatičarka.

Numerolozi vjeruju kako “savršene desetke”, koje se događaju samo jednom u stoljeću, simboliziraju snažan trenutak ponovnog rođenja, odnosno reinkarnacije, a neki tvrde da je riječ o najsretnijem danu u stoljeću.

U varaždinskoj Općoj bolnici doista je i bio najsretniji dan. Tog dana rođeno je osam beba i sve su rođene zdrave i bez ikakvih komplikacija.

I dok je u privatnoj klinici u Dubaiju bilo dopušteno da deset žena same izaberu datum na koji će se podvrgnuti carskom rezu, istodobno je u Velikoj Britaniji 31.050 zaljubljenih parova razmijenilo vjenčane zavjete. Ipak, u Hrvatskoj nije zavladala vjenčana groznica. Ako je vjerovati numerolozima, tri desetke znače “savršeno u svakom pogledu”. Numerolog Milivoj Lassić ističe da broj 10 predstavlja sve što je pozitivno, individualno i kreativno. Simbol je sreće i izobilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:50