Ruža Tomašić: Želim biti nova predsjednica HSP-a

ZAGREB - Nakon što su isključeni i suspendirani HSP-ovci na čelu s Ružom Tomašić i Perom Čorićem najavili da će 11. i 12. rujna održati konvenciju u Iloku s koje će zatražiti ostavku Ante Đapića stigao je i odgovor iz središnjice: i HSP će rujnu održati konvenciju.



Iako u HSP-u tvrde kako sazivanje njihove konvencije nije potaknuto skupom izbačenih jer je, kažu to tek “šačica onih koji su jučer ušli u stranku”, potpuno je izvjesno da Đapić sa konvencije želi poslati poruku kako u HSP-u nema nikakvih raskola niti osipanja članstva.  - Sazvao je konvenciju da dokaže da je on šef - uvjerena je Ruža Tomašić koja će se na skupu u Iloku, na kojem očekuju stotinjak ljudi, kandidirati za predsjednicu stranke. Tada će vjerojatno biti osnovana i nova pravaška stranka.  



Najvažnija odluka koju planiraju je donijeti deklaraciju kojom traže Đapićevu ostavku. Osnivanjem nove stranke dali bi si vremena da članstvo s terena natjera Đapića na podnošenje ostavke.  - Ne mogu tvrditi da su radli za HDZ, ali je činjenica da oni žive od funkcija koje su dobili zahvaljujući HDZ-u. Njima su osobni interesi iznad stranačkih. Sad ljudi koji su jučer ušli u HSP traže da Đapić da ostavku. Time bi priznao da je nešto kriv, a nije. Osim toga već ranije je najavio da će povući, uzvraća glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:51