PREMIJERKA NA UDARU

SDP: Kosor živi u svijetu iluzija, broševa i Pahorove slatkorječivosti

Rijeka, 220310.Danas je odrzana tiskovna konferencija rijeckog SDP na kojoj su clanovi te stranke saborski zastupnici. Slavko Linic, Romana Jerkovic, Zoran Jovanovic i Luka Denona govorili o aktualnoj politickoj situaciji i o preseljenju nadleznosti sa rijeckog na osjecki sud predmeta koji se vodi protiv Slavka Linica o potpisu ugovora sa Trznicama Rijeka koje su ostetile gradski proracun.Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX

RIJEKA – Riječki SDP-ovi zastupnici na konferenciji za novinare ponovo su oštro napali Vladu Jadranke Kosor koju Željko Jovanović naziva „Vladom kontinuirane nesposobnosti“.

Prema njegovim riječima premijerka samo nastavlja igrokaz koji je započeo Sanader, a umjesto da se bavi gorućim problemima poput rasta nezaposlenosti, vanjskog duga ili brodogradnje, Jadranka Kosor živi u svojem svijetu Papinog nalivpera, broševa i Pahorove slatkorječivosti.

Jovanović je istaknuo da je Vlada potpuno izgubljena, što se vidi iz niza priopćenja i sudskih tužbi, a građane od Vlade mogu zaštititi jedino novi izbori. Za Šukera Jovanović kaže da će dugove koje je napravio plaćati djeca koja se još nisu rodila, a za predsjednika Sabora Luku Bebića da naivno vjeruje kako će njegov ured spasiti PR i spinovi.

- Premijerka živi u svijetu iluzija. Vlada ne vidi problem u sebi već u zločestim medijima i kritičnoj oporbi. Smijeh premijerke i njezinih zamjenika ne ulijevaju optimizam, već su bahato izrugivanje građanima Hrvatske. Umjesto da lamentira o Papinom nalivperu kojim će potpisati pristupnicu Europskoj uniji, neka uzme to isto nalivpero i njime potpiše ostavku Vlade - poručio je Željko Jovanović.

Slavko Linić govorio je o ulaganjima u projekte energetike koji bi mogli biti motivirajući faktor i pokretač razvoja, s obzirom na to da je Hrvatska trenutno energetski ovisna i rob je izvora energije. Za Vladine mjere protiv krize Linić kaže da se radi o pojedinačnim mjerama koje mogu nešto pomoći, ali da sustavnih mjera niti nema.

- To su samo sporadične ideje kojima se kupuje mir u javnosti – rekao je Slavko Linić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:17