STRANKA SE OGRADILA

SDP-ovac SE IZRUGIVAO IZBJEGLICAMA 'Razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, ali kad ih vidim bojim se da baš i ne jedu malo'

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused - Vrapče bi, kaže, radije udomio gladne Afrikance
 Facebook

'Kao istinski socijaldemokrat razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, međutim kad ih vidim onakve na televiziji bojim se da baš i ne jedu malo. Možda bi bilo pametnije da pričekam one iz Somalije', napisao je SDP-ovac Dubravko Peroš na svom profilu na Facebooku.

Nije mu išlo sa skupljanjem lajkova, ali mu je jedan slično 'tolerantan' prijatelj predložio 'nek' ih udomi pa im svaki dan servira svinjetinu'.

Peroš je posljednjih dana dosta zabrinut oko izbjeglica koji su sve bliže Hrvatskoj i do današnjeg ispada se na društvenoj mreži pravio prilično solidaran, čak je i citirao svog šefa Zorana Milanovića koji zagovara pomoć Hrvatske u okviru svojih mogućnosti.

Na Facebooku je Peroš neki dan podržao ideju da se dvorac Esterhazy u Dardi nedaleko od Osijeka uredi u prihvatilište za izbjeglice.

Slavonija je po njemu idealan izbor jer, kako kaže, 'multikulturalna i tolerantna Istra ni u ludilu ne želi nekakve Sirijce, a još k tome muslimane, da o Zagorcima ni ne pričam, oni se po običaju ne žele miješat, to se njih ne tiče'.

SDP se ogradio od šokantnih izjava svog člana koji je i predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused - Vrapče.

'Stav člana SDP -a o izbjeglicama koji je objavljen na privatnoj stranici na Facebooku sramotan je i nije stav SDP-a. SDP je jasan u svojim stavovima o izbjegličkoj krizi, a predsjednik stranke i Vlade Zoran Milanović ih jasno zastupa i u institucijama Europske unije. U skladu sa svojim mogućnostima moramo pomoći ljudima u nevolji koji iz očaja bježe iz Sirije. Ograđujemo se i osuđujemo svaki komentar koji omalovažava i vrijeđa izbjeglice i ljudsko dostojanstvo. Kao stranka ćemo preko stranačkih tijela reagirati na takve postupke', priopćili su iz SDP-a.

Nakon svega Peroš je obrisao svoj status, ali je snimka sačuvana.

Screenshot: Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:50