OSTAO BEZ FOTELJE

Šef Autoceste Rijeka-Zagreb odlazi zbog namještenog natječaja?

Zlatko Korpar sutra podnosi ostavku Nadzornom odboru
 Željko Šop/CROPIX

ZAGREB - Zlatko Korpar, predsjednik Uprave tvrtke Autocesta Rijeka-Zagreb, sutra će Nadzornom odboru podnijeti ostavku, službeno nam je danas potvrđeno u ARZ-u. Ostavka bi trebala stupiti na snagu 1. siječnja sljedeće godine.

Novac iz EU

U pismenoj izjavi za Jutarnji list Korpar tvrdi da je s dovršetkom svih većih građevinskih projekta u Autocesti Rijeka-Zagreb d.d. završio njegov stručni angažman u tvrtki. Najavljuje da će na početku sljedeće godine preuzeti tvrtku Ceste Varaždin.

Iako Korpar kao razlog odlaska navodi novi profesionalni izazov, pravi razlog njegova odlaska mogao bi biti povezan i s aferama u ARZ-u.

Prije nekoliko tjedana objavljeno je da Europski ured za borbu protiv prijevara (OLAF) razmatra prijave o namještanju poslova pri izgradnji II. b faze autoceste Rijeka - Zagreb koju su financirale Europska banka za obnovu i razvoj te Europska investicijska banka.

Posao od 300 milijuna eura

Poslovi su bili vrijedni više od 300 milijuna eura. Sporna je činjenica da je konzorcij Strabag, Hidroelektra, Viadukt i Konstruktor, koji je na natječaju dobio gradnju, kao kooperante angažirao gotovo sve tvrtke koje nisu prošle na natječaju. Prema pravilima EBRD-a, ne može kao podizvođače angažirati tvrtke koje nisu bile navedene u ponudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:32