NOVE INFORMACIJE?

Šef Ceha ugostitelja o trovanjima: ‘Bio je i jedan slučaj iz ožujka o kojem se šuti‘

‘Shvatili smo da je situacija opasna i da nitko ne reagira, pa smo se sami organizirali‘

Franz Letica

 Ronald Gorsic/Cropix

U današnjoj emisiji HRT-a ‘U mreži Prvog‘ gostovao je, među ostalima, šef Ceha ugostitelja Franz Letica.

Govoreći kako su se ugostitelji samostalno organizirali te da su samoinicijativno odlučili povući Coca-Colu i Romequelle otkrio je kako je bilo sumnjivih slučajeva i u ožujku i u svibnju.

Podsjetimo, za sada je poznat bio samo slučaj Stanka Lakovića iz Pule iz svibnja.

- Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela. I iz restorana su me nakon možda pola minute, minutu poslali van, ispričao je tada Stanko Laković za RTL.

Liječnici su tada potvrdili da je popio neko korozivno sredstvo ili kiselinu.

Letica je jutros na HRT-u ispričao što je čuo od svojih kolega: - Mi smo se čuli direktno s kolegama kod kojih se to desilo. Osobno sam se čuo s kolegom kod kojeg se to desilo. Bilo je slučajeva u 3. i 5. mjesecu ove godine o kojima se šuti. Jednostavno, kad imate zaraženo piće, pa to je katastrofa velikih razmjera. Sama ta kompanija će to osjetiti jako puno, jedino ako imaju dobar menadžment da to riješe na drugačiji način...

Mi jednostavno nismo mogli čekati, mi smo odmah reagirali, bila jedna poruka, dvije... Čuvši se s tim kolegom, shvatili smo da je situacija opasna, nitko ne reagira. Gledamo što se dešava, nije nam bilo jasno. Sami smo se organizirali i napravili tako kako smo napravili. Dali smo alternativu našim gostima da imate drugo piće na raspolaganju i imamo dobru običnu vodu iz pipe koja se također može piti i vrhunska je - rekao je Letica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. veljača 2024 12:13