'ŠAMAR GRADU'

Šef HSP-a Srb bi zabranio Brenin koncert u Osijeku: Ovo nije Šumadija!

 Boris Kovačev/CROPIX

OSIJEK - Predsjednici HSP-a i HDSSB-a Daniel Srb i Vladimir Šišljagić izrazili su svoje protivljenje koncertu Lepe Brene najavljenom za 26. ožujka u osječkoj dvorani Gradski vrt, no za razliku od Srba, koji bi taj koncert zabranio, Šišljagić je protiv zabrane.

Epilog je to rasprave na sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije na kojoj je HSP-ov predsjednik i saborski zastupnik izrazio svoje ogorčenje činjenicom da će Brena održati koncert u Osijeku upitavši pri tom Šišljagića zašto se tome, kao župan, nije usprotivio.

- Dok je IDS na čelu s Jakovčićem čvrsto stao iza toga da Marko Perković Thompson ne može pjevati nigdje u Istri mi u Osijeku imamo koncert osobe koja se slikala s „Belim orlovima“ u Brčkom i jasno se u ratu odredila kome pripada. Njezin koncert u Osijeku je šamar ovom gradu, šamar svim stradalnicima Domovinskog rata i to se ovdje nije smjelo održati. Ovo nije ni Semberija, ni Šumadija, to je i kulturološki neprimjereno našem prostoru i nije mi jasno zašto niste donijeli odluku o zabrani njezinog koncerta - upitao je Srb župana pokazujući mu pri tome Brenine fotografije u odori s pripadnicima, kako je rekao, „belih orlova.“

- I ja sam protiv ovog koncerta i sigurno na njega neću ići. Također smatram da njoj ovdje nije mjesto i nije mi drago što će doći, osobito u ovakvom trenutku u kojem se nalazimo. No, to je moje subjektivno mišljenje i ne znam kako bih ja kao župan mogao zabraniti taj koncert, niti bih to uostalom želio, jer sam protiv zabrana koncerata, pa sam tako i protiv toga što se Thompsonu zabranjuje pjevati u Istri. Tko to voli neka ide na Brenu, a ja osobno neću - rekao je Šišljagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:08