ISTRAGA U OGULINU

Šef voznog parka privatno koristi vozilo Hitne pomoći: Kamere će otkriti ide li njime i na kavu u Split

OGULIN - Šef voznog parka Doma zdravlja Ogulin Damir Salamon (43) u privatne svrhe koristi, ni manje ni više, nego vozilo hitne medicinske pomoći potpuno opremljeno za hitne intervencije - iako zvuči pomalo nevjerojatno, takvu prijavu primila je krajem srpnja telefonskim putem ogulinska policija.

- Po dojavi u Domu zdravlja Ogulin izvršena je provjera, o čemu je izviještena ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac.

Točno vrijeme i mjesto

Policijska postaja Ogulin provjerava ima li u ovom slučaju elemenata kaznenog djela - doznajemo od glasnogovornice PU karlovačke Tamare Grčić.

Doznajemo i da je u prijavi policiji točno naznačeno vrijeme i mjesto putovanja, pa se tako navodi da je vozilom Doma zdravlja VW registracijskih oznaka OG-692-F Salamon putovao u Metković, i to 7. srpnja u 16.30 sati, te 26. srpnja u 13 sati. Ravnateljica Doma zdravlja Zlata Kurelac slučaj je shvatila vrlo ozbiljno. - Policija me kontaktirala u vezi s događajem koji želim što prije raščistiti. S obzirom na to da su navedeni točni termini, zatražila sam od Hrvatskih autocesta snimke nadzornih kamera - rekla je ravnateljica Kurelac. Od ogulinskog izvora doznajemo da je spomenuto vozilo staro oko dvije godine te je najbolje od ukupno tri kojima se za hitne intervencije služi Dom zdravlja. Jedno vozilo koristi se za hitne intervencije u Josipdolu, a drugo u Ogulinu, dok je ovo treće namijenjeno hitnim intervencijama na dulje relacije, odnosno za hitan prijevoz pacijenata u neke od bolnica.

Nije to prvi put

- Nije Salamonu prvi put da u privatne svrhe koristi neko od vozila Doma zdravlja, ali uvijek bi se sve zataškalo. Nadam se da ovaj put neće - kaže naš izvor, dodajući da je nedavno Salamon u Split vozio svoje društvo samo da bi popili kavu na novouređenoj rivi, zbog čega jednoj medicinskoj sestri nije produljen ugovor o radu. Da se u vrijeme navodnih Salamonovih izleta dogodila teška nesreća koja bi zahtijevala hitan transport, pacijenti ipak ne bi bili ugroženi.- Nikome život ne bi bio ugrožen, ali svejedno smatram sramotnim da si šef voznog parka može dopustiti takvo neodgovorno ponašanje - ogorčen je Ogulinac upoznat s ovim slučajem.

‘Ja nisam Hitnu vozio za Metković’

Damira Salamona dobili smo tamo gdje je, navodno, odlazio vozilom HMP-a, u Metkoviću.

- Tu imam prijatelja kojeg posjećujem, ali vlastitim vozilom. Utvrdit će se da nisam kriv. U te dane bio sam dežuran, ali nije bilo intervencija i službenih putovanja - odlučan je Salamon. Na pitanje što ako nadzorne kamere pokažu da je ipak putovao u Metković rekao je: “Ja sigurno nisam vozio”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:10