AGENCIJA

ŠEFU HAKOM-a LUČIĆU SPREMA SE PRIJEVREMENI OTKAZ? Ljudi iz Ministarstva: 'Ponaša se kao da je šef države'

 Ranko Šuvar / CROPIX / CROPIX

Šefu HAKOM-a, regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Draženu Lučiću sprema se prijevremeni otkaz, može se protumačiti iz sve glasnijih signala koji neslužbeno dolaze iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

S Lučićem, koji je u zadnje vrijeme bio u fokusu medija zbog rastrošnosti svoje agencije, kako nam otkrivaju sugovornici iz Ministarstva, više se ne može surađivati jer se “ponaša kao da je šef države”, a način komunikacije s resornim ministarstvom je neprimjeren i težak.

Ministar Oleg Butković ne može sam smijeniti Lučića, već to može samo Hrvatski sabor. Prema dopisu koji je Butković navodno poslao u Ured premijera Plenkovića, među grijesima HAKOM-a navodi se da su četiri mjeseca odbijali izmijeniti statut kako bi se mogao provesti plan za gradnju optičke mreže za koju je nedavno potvrđeno da će je graditi Vlada.

Uz smjenu Lučića navodno se razmatra i smjena njegova zamjenika Marijana Bolarića, a mediji su već izvještavali o rastrošnosti. U HAKOM-u nisu odgovarali na pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:19