VOŽNJA BEZ VOZAČKE

Šefu HŽ-a prijete tri godine zatvora

Prva kazna mu je izrečena kada su ga krajem prošle godine prometni policajci u presretaču na autocesti kod Duge Rese uhvatili kako vozi brzinom od 192 km/h.

ZAGREB - Zoranu Popovcu, predsjedniku Uprave HŽ holdinga, prijeti zatvorska kazna u trajanju od 6 mjeseci do 3 godine zbog kršenja zabrane upravljanja automobilom.

Prvi prekršaj

Prva kazna mu je izrečena kada su ga krajem prošle godine prometni policajci u presretaču na autocesti kod Duge Rese uhvatili kako vozi brzinom od 192 km/h.

Kazna je bila zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana, kao i pripadajuća novčana globa. Presuda Prekršajnog suda postala je pravomoćna tek sljedeće godine, kada priča dobiva nastavak.

Naime, prometni su policajci PU zagrebačke zaustavili su 20. srpnja Zorana Popovca u HŽ-ovu službenom autu i utvrdili da vozi unatoč izrečenoj zabrani.

Minimum šest mjeseci

Na mjestu je uhićen i priveden na Prekršajni sud. Nakon skraćenog postupka je pušten, ali uz kaznenu prijavu zbog kršenja članka 308. Kaznenog zakona, koji opisuje izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera. Prema njemu se je po činio i kazneno djelo za koje je moguće izreći kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.

Još jedan ‘barba Lukin’ mali



Zoran Popovac rođen je 11. srpnja 1959. u Metkoviću. Zbog svog porijekla i veza u političkim krugovima svrstava ga se u krug ljudi “barbe Luke”. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu. Od 1982. do 1991. bio je zaposlen u poduzeću Azbest u Pločama. Od 1992. do 2000. radio je u Slobodnoj carinskoj zoni u Luci Ploče, a sljedeće tri godine bio je član Uprave tvrtke Amfora Makarska. Nakon toga, od 2003. do 2006., bio je predsjednik Uprave Bobita d.o.o. Makarska, nakon čega dolazi u HŽ. Odlukom Skupštine HŽ holdinga 18. veljače 2009. postavljen je na mjesto predsjednika Uprave HŽ holdinga .

Jutarnji list otkrio je da je Popovac, još dok je bio na čelu HŽ carga, u lipnju 2008. prihvatio za 1,4 milijuna kuna skuplju ponudu o nabavi dijelova za kočioni sustav vlakova. (D. B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 18:58