DOZNAJEMO

SINDIKAT ZAGREBAČKE ČISTOĆE UKINUO BESPLATNE IZLETE NA MORE 'Počeli su prijavljivati tetke, stričeve i bratiće, a drugi nikad nisu dolazili na red'

 
Malinska, arhivska fotografija
 Karmen Mrkić / CROPIX

Godinama su zaposlenici zagrebačke Čistoće, članovi Sindikata Čistoće Zagreb, imali jednu lijepu pogodnost.

Na račun sindikata mogli su svakog ljetnog vikenda otputovati na more, u Malinsku na otoku Krku. Tamo bi se čitavog dana kupali i uživali, a potom bi u večernjim satima plaćenim autobusom krenuli nazad prema Zagrebu.

No, tomu je došao kraj.

Kako je Jutarnjem listu potvrdila predsjednika Sindikata Mirjana Kaltak, odlučeno je da će se izleti stopirati do daljnjega jer su pojedini članovi zlorabili to pravo.

Prijete i jedni i drugi

- Kao što ste već svi upoznati, Sindikat Čistoća Zagreb je godinama tijekom ljetnih mjeseci organizirao nedjeljne izlete na more. Isto tako, već godinama molimo i upozoravamo svoje članove da budu solidarni prema kolegama, da ne vrše predbilježbe svaki tjedan, da su izleti isključivo namijenjeni članovima sindikata i njihovoj užoj obitelji, kako bi što više članova moglo doći na red. Na žalost, "ispraviti krivu Drinu" nismo uspjeli. Nedjeljne izlete je koristilo 20-30 članova. Naravno, s druge strane, svi članovi koji nisu mogli doći na red svoje nezadovoljstvo su "istresli" na nas. Našli smo se u situaciji kako nezadovoljstva onih koji nikada nisu došli na red, tako i onih koji su bili stalni "putnici".

Zagreb, 120515.
Radnicka cesta, ispred Cistoce.
Razgovor s radnicima i predsjednicom sindikata Mirjanom Kaltak o zahtjevima radnika prema Upravi i Holdingu za ukidanjem naplate parkiranja na dijelu Radnicke ceste jer je parking vecinom prazan, a tamo bi mogli parkirati radnici Cistoce i okolnih poduzeca.
Na fotografiji: Mirjana Kaltak.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / CROPIX
Predsjednica Sindikata Čistoće Mirjana Kaltak

Prijete se jedni, prijete drugi, te slijedom navedenog, a u cilju očuvanja "mira u kući", Sindikat Čistoća Zagreb je na sjednici Izvršnog odbora sindikata donio odluku da više neće biti ovakve vrste izleta - priopćio je Sindikat.

Gospođu Kaltak nazvali smo kako bi nam pojasnila o čemu se radi, a ona nam je rekla da je unatrag dvije godine po pitanju besplatnih izleta na more zavladao potpuni kaos.

- Mjesta na izletima su ograničena i mi smo mogli maksimalno povesti oko 150 članova tijekom jednog vikenda. No, umjesto da ljudi budu solidarni, neki su na izlete odlazili i po nekoliko puta. Lijepo smo im rekli da su izleti rezervirani za članove uže obitelji. Znači, muž i žena, djeca... A oni su počeli prijavljivati tetke, stričeve, bake i djedove. Neki su išli i više puta tijekom ljeta, prijavljivali su se primjerice na ime svog bratića koji isto radi u firmi. Dosta nam je toga i odlučili smo da izleta nema. Mi nismo policija da ustanovljavamo identitet osoba na izletu - pojašnjava sindikalna čelnica.

U priopćenju se ističe i kako su neki pogodnost čak koristili i kako bi na more poslali svoje prijatelje ili poznanike.

Kaltak pomirljivo dodaje kako je uvijek raspoložena za razgovor te se izleti možda i vrate u ponudu ako se članstvo "normalizira".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:35