PRAVA RADNIKA

Sindikati HEP-a odgodili štrajk

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.07.2014. u 08:27

ZAGREB - Sindikati u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) odgodili su za danas najavljeni štrajk jer nije završio postupak mirenja, doznaje se od predsjednika Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata Dubravka Čorka.

Sindikati koji djeluju u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) najavili su početkom lipnja da će danas stupiti u štrajk na cijelom području Hrvatske, jer je, kako tvrde, poslodavac jednostrano prekinuo i uvjetovao nastavak pregovora o novom kolektivnom ugovoru, te najavili kako građani ne bi trebali imati problema u opskrbi strujom.

Hrvatski elektrogospodarski sindikat (HES) i Nezavisni sindikat radnika HEP-a (NSRHEP) u najavi štrajka optužili su Upravu HEP-a da nastoji smanjiti prava radnika te poručili da će interese svojih članova nastojati obraniti štrajkom koji će početi nakon završetka postupka mirenja propisanog zakonom.

Sindikati planiraju štrajk provesti na cijelom području Hrvatske, a u njemu ne bi sudjelovali radnici koji obavljaju proizvodno održavajuće ili nužne poslove.

Predsjednik NSRHEP-a Luko Marojica izjavio je Hini da građani neće osjetiti eventualni štrajk, već bi ga prvenstveno trebala osjetiti Uprava. Pojasnio je da će svi radnici u vrijeme štrajka biti na svojem radnom mjestu, ali neće obavljati poslove koji nisu nužni za urednu opskrbu električnom energijom.

Izdvajamo