NOVI V.D. RAVNATELJA

Siniša Kovačić već krenuo sa smjenama

 KRASNODAR PERŠUN / HRT / Krasnodar

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u ponedjeljak je obavljena službena primopredaja dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a koju je od dosadašnjega glavnoga ravnatelja Gorana Radmana u svojstvu vršitelja dužnosti preuzeo Siniša Kovačić, priopćila je javna radiotelevizija.

Primopredaja je obavljena potpisivanjem primopredajnoga zapisnika, čime je i službeno okončan postupak prijenosa ovlasti, stoji u priopćenju.

Hrvatski sabor većinom od 79 zastupnika imenovao je u petak Sinišu Kovačića vršiteljem dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a.

U svojoj je prvoj izjavi u petak za HRT u svojstvu vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Kovačić najavio podizanje razine profesionalnosti s ciljem objektivizacije medijskoga izvješćivanja. Dodao je i kako očekuje da HRT i dalje kao javni servis bude otvoren prema svim skupinama u društvu, ali i da štiti hrvatski nacionalni interes, hrvatski identitet i kulturu.

Smijenjene dvije rukovoditeljice

Siniša Kovačić smijenio je u ponedjeljak Koraljku Plaščar, rukovoditeljicu radne jedinice Ljudski potencijali na HRT-a, kao i Martinu Vukušu Novak, rukovoditeljicu Pravnih poslova na javnoj radio i televiziji. Na njihova mjesta dolaze Nela Gudelj, koja sada postaje vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Ljudski potencijali i Ivana Orešković Ašonja, koja je imenovana vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Pravni poslovi.

Istodobno je pokrenut postupak utvrđivanja povrede radne obveze protiv dosadašnjih rukovoditeljica spomenutih dvaju radnih jedinica, koje se, neslužbeno doznajemo, dovode u vezu s 44 Radmanova 'zlatna padobrana', tj. aneksima ugovora za 44 odabrana zaposlenika koji su potpisnicima trebali jamčiti ogromne otpremnine u slučaju otkaza. (Klara Rožman)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:57