PRVE ODLUKE SINIŠE KOVAČIĆA

Novinarima Dnevnog i Direktnog ukinuta zabrana gostovanja na HRT-u

 Ronald Goršić/EPH

Neće biti smanjivanja radnih prava za 2850 zaposlenih na HRT-u, a o svim pitanjima sindikata raspravljat će se tijekom pregovaračkog postupka, zaključeno je na sastanku v.d. ravnatelja Siniše Kovačića s predstavnicima sindikata na HRT-u u četvrtak.

Dogovoreno je i da će se ponovo pokrenuti razgovori o sistematizaciji radnih mjesta na javnoj radioteleviziji te pokrenuti pregovori o novom kolektivnom ugovoru.

- Sva rješenja tražit će se isključivo u dijalogu sa sindikalnim predstavnicima. Inače, o dosadašnjem prijedlogu sistematizacije mjerodavna ministarstva uputila su očitovanje u kojemu su se proglasila nenadležnima - priopćavaju s HRT-a.

Na HRT-u su rekli da se stavlja izvan snage odluka bivšeg programskog vodstva o zabrani gostovanja novinarima portala Dnevno i Direktno u emisijama HRT-a donesena krajem svibnja prošle godine zbog, kako se isticalo, "višekratnih neprofesionalnih, neprovjerenih i neistinitih napisa o HRT-u i njegovim zaposlenicima, koji neargumentirano vrijeđaju i kleveću zaposlenike HRT-a nanoseći štetu ugledu HRT-a".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:00