UZBUNA U GIMNAZIJA

Sisak: Zbog lažne dojave o bombi evakuirano 200 učenika

 Miroslav Kiš/Cropix

SISAK - U 11.40 sati u četvrtak 25. veljače nepoznata osoba javila je telefonom policiji u Sisku da je u Gimnaziji Sisak podmetnuta eksplozivna naprava.

U tom trenutku je u Gimnaziji bilo osam razrednih odjeljenja sa oko 200-njak učenika doznajemo od ravnatelja škole Miroslava Bagarića.

Svi su učenici i nastavnici odmah evakuirani, a policijski djelatnici Policijske postaje u Sisku su uz pomoć pasa tragača obavili pretraživanje svih prostorija Gimnazije Sisak.

U 13 sati, načelnik Policijske postaje Sisak Predrag Fitnić izvijestio je ravnatelja Gimnazije Miroslava Bagarića kako je cijela škola pregledana, da nije pronađena nikakva eksplozivna naprava i da je objekt siguran za nastavu.

Odlučeno je da će nastava u poslijepodnevnoj smjeni početi u 14 sati, a protiv nepoznatog počinitelja koji je dojavio lažnu vijest o podmetnutoj bombi policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Ravnatelj sisačke gimnazije Miroslav Bagarić izjavio je kako za četvrtak nije predviđen nikakvi veći test, ali da manjih testova i provjera znanja ima uvijek.

Da li je izbjegavanje ispitivanja ili testa ili zločesta dječja igra razlog dojave bombe tek treba otkriti policijska istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:54