BLISKI KONTAKT PRVOZARAŽENOG

SJAJNA VIJEST IZ RIJEČKOG KBC-a Još jedan pacijent zaražen koronom na korak do izlaska iz bolnice, od toga ga dijeli još samo jedan kontrolni nalaz

KBC Rijeka
 Matija Djanjesic / CROPIX

Nakon ozdravljenja "nultog" pacijenta u Rijeci, sredovječnog muškarca koji se vratio iz Parme, na putu je još jedno potpuno ozdravljenje od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji.

Kako su nam potvrdili u Stožeru za civilnu zaštitu PGŽ-a, drugoj osobi napravljen je prvi bris koji je bio negativan na koronavirus i sada se čeka rezultat drugog brisa. U Stožeru navode da je riječ o osobi iz kruga bliskih kontakata prvozaraženog.

U riječkom KBC-u je, inače, hospitalizirano 26 pacijenata s koronavirusom, od kojih ih je 23 smješteno na Klinici za infektologiju, a troje u zgradi otorinolaringologije, koja je nedavno prenamijenjena za ove svrhe. Kod troje pacijenata stanje je nešto teže, s vidljivim promjenama na plućima, no po riječima ravnatelja KBC-a Davora Štimca, do sada nitko od njih nije trebao biti prebačen u respiracijsku jedinicu. U tu je jedinicu, inače, nedavno prenamijenjena zgrada neurologije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:05