AGONIJA U CROATIA BUSU

SKANDALOZNA SRAMOTA PRED BELGIJOM ‘Reprezentativcevozio pijan i zato će dobiti otkaz’

Šef sindikata Gočin cijeli je slučaj prokometirao: 'Kako neće piti kad radi u Croatia busu!'
 Tomislav Krišto / CROPIX

Pijani vozač autobusa koji je vozio belgijske reprezentativce nije nikakvo čudo. Radi se o vozaču Croatia busa, a u tom poduzeću u stečaju čovjek jedino pijan i može raditi jer ih stečajna upraviteljica tretira kao roblje - objašnjava Miljenko Gočin, šef Sindikata hrvatskog vozača.

SKANDAL NA PLESU Belgijski mediji: 'Naše reprezentativce dočekao je pijani vozač autobusa!'

- Dobit će otkaz? Pa ionako radi od mjeseca do mjeseca za tri tisuće kuna, a i sretni su kad i tu crkavicu dobiju. U Croatia busu, koji u trećem stečajnom postupku vozači-ma ugovore produljuju samo ako na skupštini vjerovnika glasaju za upraviteljicu i tako joj podulje mandat.

Agonija i kriminal

Autobusi su im na rubu tehničke ispravnosti. To je agonija i kriminal - kaže šef sindikata Gočin. No dodaje da nipošto ne podržava alkoholiziranje vozača.

- Upravo sam napisala ispriku Hrvatskom nogometnom savezu. On je inače dobar vozač i čovjek, ali nakon ovoga nećemo mu produljiti ugovor. Uzeo je autobus iz radionice i mimoišao kontrole. To ne možemo tolerirati - rekla je stečajna upraviteljica Marija Vujčić Turkulin. Zatekli smoje prije sjednice odbora vjerovnika na kojoj su trebali donijeti odluku o prodaji Croatia busa.

Prenoćio u policiji

Što se sve događalo u srijedu navečer u Zračnoj luci na Plesu djelomično su nam rasvijetlili u zagrebačkoj policiji. Policajci su posumnjali da je vozač Nikica P. (35), koji je došao po belgijske nogometaše pijan, a kad su ga pokušali alkotestirati, on je to odbio. Pozvali su Hitnu pomoć kojoj je Nikica P. pružao otpor, no medicinari su po zadahu zaključili da je alkoholiziran.

Priveden je u jedinicu za prepratu, gdje je ostao do jutra. Jučer ujutro je pušten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:29