LJUTI NA PREMIJERKU

Škverani sutra prosvjeduju u Brodosplitu, početkom prosinca na splitskoj rivi

SPLIT - Nedolazak premijerke Jadranke Kosor u „Brodosplit“ izazvao je buru negodovanja među sindikatima i radnicima škvera. Najavljujući prosvjed koji će se u utorak održati u brodogradilištu, Zvonko Šegvić predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita istaknuo je kako sindikalne akcije time tek počinju.

- Ako hrvatski pregovarači u Bruxellesu hitno ne dogovore ukidanje zabrane ugovaranja novih brodova, početkom prosinca organizirat ćemo veliki prosvjedni skup na rivi na kojem ćemo okupiti, radnike, poljoprivrednike, studente, sveučilišne profesore i pokazati što mislimo o ovoj antihrvatskoj, antisplitskoj i antibrodograđevnoj politici.

Predsjednik sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević ponovio je zahtjev Vladi da odobri izgradnju dvaju tankera za zadarsku Tankersku plovidbu kao i tri manja kruzera koji su se trebali graditi u Brodosplitu.

- Bez toga, srljamo pravo u katastrofu. A to, kazao je, sindikati neće dozvoliti. - Predugo smo u ovom poslu da ne bi razumjeli gdje to vodi. Ako je uvijet ulaska u Europsku uniju ukidanje hrvatske brodogradnje, takvu Uniju mi ne želimo i nećemo - poručio je Dragičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:11